Teknoloji 'Güneş'i

17 yaşındaki Güneş, interneti olmayan bir köyde doğdu. Buna rağmen yazılım kurdu oldu. Mars’a keşif aracı yapan en genç ekibe girerek adını dünyaya duyurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2018 Güncelleme 10 Eylül 2018, 00:56
Teknoloji ’Güneş’i

İÇİNDEKİLER

Elif Eda Güneş, 17 yıllık ömrüne önemli başarılar sığdırdı. Yozgat'ın Çayıralan İlçesi'ne bağlı Curali Köyü'nde doğan Güneş, köylerinde internet olmadığı için çocukluk döneminde internetle tanışamadı. Buna rağmen yazılıma merak sardı. Eline defter ve kalemini alıp, kendi kendine kodlama yaptı. Bilgisayar ve internete kavuşunca da yazılım konusunda kendisini geliştirme imkanını yakaladı. Kendi imkanları ile öğrendiği kodlama sistemini geliştiren Güneş, uzay teknolojileri üzerine araştırmalar yapan Ancha Space'de yazılımcı olarak çalışmaya başladı. Mars'ta görev yapacak bir uzay aracının yapay zekasını programlayan ekibin arasında yer alan Güneş, herkesi kendisine hayran bıraktı. Başka alanlarda da projeler geliştirdiklerini kaydeden Güneş, şu açıklamaları yaptı:

'ÜLKEM İÇİN ÇALIŞACAĞIM'
"Ancha Space'de yazılımcı olarak çalışıyorum. Orada Mars keşif aracı yapıyoruz. Avrupa'nın en büyük yarışması Rover yarışmasına katılmaya hak kazanan en genç ekipte yer alıyorum. Gizli buzlanmalar için de proje gerçekleştirdim. Onun dışında da sağlık alanında ve başka alanlarda da projeler gerçekleştirmeye çalışıyorum. İleride de akademisyen olmak istiyorum. Yazılım öğrenmek isteyen insanlara ve projeleri olan insanlara yardım etmeye çalışıyorum. Kesinlikle yurt dışında çalışmak istemiyorum. Ülkem adına çalışmak, benim gibi insanlarla birlikte projeler geliştirerek ülkemin teknoloji devi haline gelmesini istiyorum. Bunun için de bilimsel çalışmalar desteklenmeli diye düşünüyorum.