PTT memur alımı sınav sonuçları açıklandı mı? 2018 PTT GAZİSEM sınav sonuçları sorgulama

PTT'nin memur alacağını açıklamasının ardından binlerce aday PTT memurluğu için açılan sınavlara girmişti. 12 Ağustos'ta yapılan sınavların ardından sonuçları beklemeye başlayan adayların günlerdir beklediği haber bugün geldi. Sonuçların açıklandığını duyan adaylar PTT sınav sonuçları nasıl sorgulanır? PTT sınav sonuçları sorgulama nereden yapılır? 2018 PTT GAZİSEM sınav sonuçları sorgulama... gibi aramalar yapmaya başladı. İşte PTT sınavı ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2018, 08:34
PTT memur alımı sınav sonuçları açıklandı mı? 2018 PTT GAZİSEM sınav sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

Binlerce adayın gişe memuru, büro memuru ve dağıtıcı gibi pozisyonlarda çalışmak üzere girdiği PTT personel alımı yazılı sınav sonuçları açıkladı. Sonuçlarını merak eden adaylar PTT sınav sonuçları nasıl sorgulanır? PTT sınav sonuçları nereden sorgulanır? gibi aramalar yapmaya başladı. PTT memur alımı sınav sonuçları ile ilgili bilgileri sizler için derledik...

PTT MEMUR ALIMI SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
Bu sene itibariyle Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) 5 bin personel alımı için düzenlediği sınav sonucu açıklandı. Adaylar aşağıdaki linke tıklayarak sınav sonucunu sorgulayabilir.

PTT SINAV SONUCUNU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

PTT SINAVI BARAJ PUANI KAÇ OLARAK BELİRLENDİ?
PTT personel alım sınavından 70 puan ve üstü alanlar;
Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuru yapabilecek
PTT personel alım sınavından 60 puan ve üstü alanlar;

Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuru yapabilecek.

SONUÇLARA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?
Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilecek. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adayların erişimine açılacak.

5 bin personel alımının yapılacağı PTT sınavının sorularına itiraz için adaylar, PTT'nin 1840 no'lu posta çeki hesabına 30 TL itiraz ücreti yatırıldığını gösteren belge ve itiraz gerekçesini gösteren dilekçe ile gazisem@gazi.edu.tr e-mail adresine yapacaklardır.

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN OLACAK?
Yazılı ve sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç bir sene içinde başlanılacak.