DGS ek yerleştirme dönemi ne zaman başlıyor? DGS ek tercih dönemi başladı mı? ÖSYM DGS ek yerleştirme kılavuzu

Yüz binlerce aday DGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte 4 yıllık üniversite hayaline kavuştu. DGS yerleştirme sonuçlarıyla bir yere yerleşemeyen adaylar ise DGS ek tercih dönemini beklemeye başladı. ÖSYM tarafından açıklanması beklenen DGS ek yerleştirme dönemi ile ilgili adaylar arama yapıyor. Peki DGS ek tercih dönemi ne zaman başlıyor? DGS ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı mı? İşte ÖSYM DGS ek tercihleri ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 26 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2018, 11:43
DGS ek yerleştirme dönemi ne zaman başlıyor? DGS ek tercih dönemi başladı mı? ÖSYM DGS ek yerleştirme kılavuzu

İÇİNDEKİLER

DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, DGS ek tercih dönemi için geri sayıma başladı. Adaylar gözünü ÖSYM'den gelecek DGS ek yerleştirme dönemi açıklamasına çevirdi. Peki DGS ek yerleştirme dönemi ne zaman başlayacak? DGS ek tercih dönemi başladı mı? ÖSYM DGS ek tercih kılavuzunu yayımladı mı? Tüm bu sorularınızın cevapları haberimizde...

DGS EK YERLEŞTİRME DÖNEMİ

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?
DGS ek tercih için adaylar hazırlık içinde. ÖSYM tarafından ek tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı duyurulmadı. Ancak, 20 Eylül'de açıklanan DGS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programını kazanan adaylar kayıt işlemlerini 21-27 Eylül arasında gerçekleştirecek. Buna göre kayıt işlemlerinden sonra boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Kılavuzun kayıt işlemlerinin tamamlanmasından bir hafta sonra yayınlanması bekleniyor. Detaylar belli olduğunda haberimizden okuyabilirsiniz.

Daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.

2018 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KAYIT YARIN SONRA ERİYOR
DGS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini 21 Eylül'de yapmaya başladı. ÖSYM'nin belirlediği takvime göre, kayıt işlemleri yarın (27 Eylül) sona erecek.

2018-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2018-2019 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

ÖSYM'nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.