Canan Karatay veganları eleştirdi

Canan Karatay, şimdi de hayvansal ürün tüketmeyen veganları eleştirdi. Sadece tahılla beslenmelerine tepki gösterdi. “Tahıl, hayvan yemidir. Yersek koyun gibi oluruz” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2018 Güncelleme 26 Ekim 2018, 02:59
Canan Karatay veganları eleştirdi

İÇİNDEKİLER



Önce
ekmeği hedef aldı. Zeytine övgüler yağdırdı. Şekere savaş açtı... İşte açıklamaları ile ezberleri bozan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez son dönemin trendi olan vegan tarzı beslenmeye sert çıktı. Karatay, veganları tahıl beyinli olarak nitelendirip şu açıklamayı yaptı: "Tahıl, hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" ifadesini kullandı.



TUZ FELCİ ÖNLÜYOR
Karatay, "İthal kuruyemiş yenmemeli. Kuru baklagiller çok önemli. Mutlaka yenmeli. Kuru baklagiller tahıl değildir" dedi. Karatay, ithal kuruyemiş yenilmemesi gerektiğini de vurguladı. "İthal kuruyemiş yenmemeli. Kuru baklagiller çok önemli. Mutlaka yenmeli. Kuru baklagiller tahıl değildir" ifadesini kullandı. Öte yandan ünlü profesör bir kez daha tuzla ilgili ise "Öğütülmemiş, rafine olmamış kaya tuzu tüketmeliyiz. Tuz tüketmezsek hayat olmaz. Tuz olmazsa hiçbir organımız çalışmaz. Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir. Sofra tuzu tehlikelidir. İşlem görüyor" açıklamasını yaptı.

PEYNİR BİLE YEMİYORLAR
Veganlar, hayvanlar hiçbir ürünü yemiyor. Sadece et değil süt, dondurma, çikolata, bal, yumurta, yoğurt, peynir gibi gıdaları da tüketmiyor. Bunların yerine tahıl içerikli ürünleri tercih ediyor. Yani sadece buğday, arpa, çavdar, yulaf, pirinç, mısır gibi taneli ürünlerle besleniyor. En ünlü veganlardan Jennifer Lopez ve Beyonce bu şekilde kendilerini daha sağlıklı hissettiğini söylüyor.




Türkiye'deki en ünlü veganlardan biri de Hande Erçel... 24 yaşındaki Erçel, hiçbir şekilde hayvansal ürün tüketmiyor.



Jennifer Lopez de hayvansal ürünleri tüketmiyor.