Meteoroloji'den soğuk hava uyarısı! İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte 13 Kasım hava durumu tahminleri

Hava durumunu merak eden vatandaşlara Meteoroloji'den son dakika haberi geldi! Türkiye'nin yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı tahmin ediliyor. 13 Kasım İstanbul hava durumu nasıl olacak? İşte tüm yurttan hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 12 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 12 Kasım 2018, 18:55
Meteoroloji’den soğuk hava uyarısı! İstanbul’da hava durumu nasıl olacak? İşte 13 Kasım hava durumu tahminleri

İÇİNDEKİLER

Hava durumunu merak eden vatandaşlar için cevap Meteoroloji'den geldi. Yaptığı son dakika açıklamasıyla Meteoroloji, vatandaşları yaklaşan soğuk havalara karşı uyardı! Peki İstanbul'da ve yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı geliyor mu? İşte Meteoroloji'den son hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın ülkenin kuzey kesimlerinin, çarşamba gününden itibaren de ülke genelinin Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Soğuk havayla birlikte, Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Haftanın ikinci yarısında en yüksek hava sıcaklıklarının, Erzurum'da 1-2, Ankara'da 6-7, İstanbul'da 9-10, İzmir'de 11-12, Antalya ve Adana'da 16-17 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise yurdun iç kesimlerinde sıfır derece ve altına inmesi bekleniyor.

Vatandaşların, ani sıcaklık düşmesinin yaratabileceği buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.