Diyabet cinsel isteksizliğe ve iktidarsızlığa neden oluyor!

Diyabet, aşk hayatını da bitiriyor. Cinsel isteksizliğe ve iktidarsızlığa neden oluyor. Korunmanın yolu; bulgur, mercimek ve elmadan geçiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2018 Güncelleme 13 Kasım 2018, 11:21
Diyabet cinsel isteksizliğe ve iktidarsızlığa neden oluyor!

İÇİNDEKİLER



Toplumda
şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, artık küresel anlamda tüm insanları tehdit ediyor.
Hareketsizlik ve hatalı beslenmenin neden olduğu bu hastalık, adeta bir salgın gibi yayılıyor. Diyabetten korunmanın ilk yolu, sağlıklı beslenmekten geçiyor. Tedavi edilmeyen diyabet, çiftlerde cinsel isteksizliğe de neden olarak önce sağlığınızı sonra da aşkınızı elinizden alıyor!
VM Medical Park Pendik Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayfun Garip, öncelikle herkesin sevdiği patates kızartması ve beyaz ekmekle vedalaşmak gerektiğine değiniyor.
Şu önerilerde bulunuyor...
Diyabet, pankreas bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretememesi durumunda gelişiyor. Ve tedavisi ömür boyu sürüyor.
Bu hastalık susuzluk, çok su içme, sık idrara çıkma, kilo kaybı, el ve ayaklarda uyuşma ile belirti veriyor. Zamanla erkeklerde sertleşme sorunlarına bile neden olabiliyor.


FELÇ DE EDEBİLİR!
Hayatı tehdit eden diyabet, kalp krizi, felç, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıklara da neden olabiliyor.
Yüksek kan şekeri erkeklerde sertleşme şikayetlerini beraberinde getiriyor.
Kadında ise vajinal enfeksiyonlara zemin hazırlayarak ağrı ve isteksizlik oluşturabiliyor.


KURU FASULYE YİYİN
Diyabet hastalarının uzun süre kan şekerini dengeleyen glisemik indeksi düşük besinleri tüketmesi gerekiyor. Uzmanlar, kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, kepekli ekmek, elma, armut gibi besinleri öneriyor.
Beyaz ekmek, patates, pirinç, muz, kavun ve üzüm ise kan şekerinin hızla yükselmesine neden oluyor. Beslenmede; sebze, meyve, yoğurt gibi gıdalara öncelik verilmesi öneriliyor.


​TEDAVİSİ ÖMÜR BOYU
Şeker hastalığının tedavisi, ömür boyu sürüyor. Tedavi ile kan şekeri normal seviyelere çekilebiliyor.
Bu nedenle şeker ilaçlarının düzenli kullanılması gerekiyor.
Yine hastaların kilolarını ideal seviyede tutması, düzenli egzersiz yapması öneriliyor.