Son dakika: Kar yağışı uyarısı geldi! Meteoroloji 5 ili uyardı! Kar ne zaman yağacak?

Hava durumu hakkındaki yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kış yavaş yavaş soğuk yüzünü göstermeye başlarken, yurdun doğu kesimlerinde kar yağışları görülmeye başlandı. Sıcaklıkların hızla düştüğü son günlerde vatandaşlar da yaşadıkları illere kar yağışının ne zaman olacağını merak ediyor. Haftanın son iş gününde tatil planı yapan vatandaşlar hafta sonu havanın nasıl olacağını merak ediyor. Özellikle bugün hava nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Kar yağacak mı? Hafta sonu kar yağacak mı? gibi sorulara cevap arıyor. İşte Meteoroloji'nin hava durumuna ilişkin son dakika tahminleri...

Giriş Tarihi 16 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2018, 11:32
Son dakika: Kar yağışı uyarısı geldi! Meteoroloji 5 ili uyardı! Kar ne zaman yağacak?

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni günün hava durumu tahminlerini yayınlarken, yine birçok bölge için son dakika uyarılarında bulundu. Yapılan tahminlerde 5 il için kar yağışı uyarısı yapıldı. Kar yağışının özellikle yurdun doğu kesimlerini etkisi altına alacağı bildirildi. İstanbul ve çevresi için ise sağanak yağış tahmini yapan Meteoroloji, hava sıcaklığının 12 derece civarında olacağını tahmin etti. Vatandaşlar bu haberler üzerine bugün hava nasıl olacak? kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimler ile zamanla güneybatı kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK
Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'da aralıklı yağmur ve sağanak öngörülüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusu ile İstanbul'da aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli ( 30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.


METEOROLOJİ'DEN 5 İL İÇİN KAR VE YAĞMUR UYARISI
Meteoroloji; Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de yağmur ile kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada;"Bölgemizde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağmur ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmemektedir.Rüzgarların yağış anında güneybatılı yönlerden kuvvetli saatte 30-60 kilometre hızla eseceği tahmin edilmektedir"denildi.

Uyarıda da bulunan merkezin açıklamasında," Yer yer kuvvetli yağışlar beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma,sis ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"ifadelerinde yer verildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 6
İstanbul: Parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
İzmir: Parçalı bulutlu 14
Adana: Parçalı bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, ilk saatlerde yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 19
Bursa: Parçalı bulutlu, aralıklı yağmurlu 10
Antalya: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde batı kesimleri sağanak yağışlı 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14