İstanbul'da kar yağacak mı? Soğuk ve yağışlı hava ne kadar sürecek? Meteoroloji'den açıklama geldi

Hava durumuna ilişkin son dakika tahminleri yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 il için yağmur ve kar uyarısında bulundu. Ardı ardına gelen fırtına uyarılarının ardından İstanbul’da gece saatlerinde yoğun yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Fırtınanın etkisiyle Boğaz’da şiddetli dalgalar oluştu. Vatandaşlar bu uyarıların ardından bugün hava nasıl olacak? Soğuk ve yağışlı hava ne kadar sürecek? Kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı? sorularını sıkça sormaya başladı. İşte 30 Kasım 2018 Cuma Türkiye geneli hava durumu...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2018, 09:55
İstanbul’da kar yağacak mı? Soğuk ve yağışlı hava ne kadar sürecek? Meteoroloji’den açıklama geldi

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Kasım 2018 Cuma gününe ait hava durumu tahminlerini açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre, soğuk ve yağışlı havanın pazar günü yurdu terk edeceği bildirildi. İşte Türkiye geneli hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'un ardı ardına yaptığı fırtına ve yoğun yağış uyarılarının ardından, İstanbul'da iki gündür aralıklarla süren sağanak yağmur ve rüzgar gece saatlerinde etkisini arttırdı. Özellikle Boğaz çevresinde etkisini arttırarak fırtınaya dönüştü. Eminönü, Üsküdar ve Sarıyer'de, fırtınanın etkisiyle dalgalar yükselirken, Boğaziçi adeta kahverengiye boyandı. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar rüzgar nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Bazı vatandaşlar, soğuk hava ve fırtınaya aldırış etmeden Galata Köprüsü'nde balık tutarken, Üsküdar Sahili'nde Kız Kulesi manzarasını seyreden vatandaşlar ise ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji'nin resmi internet sitesinden edinilen verilere göre, İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor. Hatta, soğuk ve yağışlı hava cumartesi günü batı ve iç bölgelerinden pazar günü ise tüm yurtta etkisini yitirecek.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik, Kütahya ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun batı bölgelerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor..

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9
İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8
İzmir: Çok bulutlu, öğle saatlerine kadarı yağmur ve sağanak yağışlı 10
Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli, batı kesimlerde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 19
Bursa: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8
Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 14
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 12

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

Ardı ardına gelen fırtına uyarılarının ardından İstanbul'da gece saatlerinde yoğun yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Fırtınanın etkisiyle Boğaz'da şiddetli dalgalar oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'un ardı ardına yaptığı fırtına ve yoğun yağış uyarılarının ardından, İstanbul'da iki gündür aralıklarla süren sağanak yağmur ve rüzgâr gece saatlerinde etkisini arttırdı. Özellikle Boğaz çevresinde etkisini arttırarak fırtınaya dönüştü. Eminönü, Üsküdar ve Sarıyer'de, fırtınanın etkisiyle dalgalar yükselirken, Boğaziçi adeta kahverengiye boyandı. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar rüzgâr nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Bazı vatandaşlar, soğuk hava ve fırtınaya aldırış etmeden Galata Köprüsü'nde balık tutarken, Üsküdar Sahili'nde Kız Kulesi manzarasını seyreden vatandaşlar ise ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

METEOROLOJİDEN 5 İL İÇİN YAĞMUR VE KAR UYARISI

Meteoroloji 5 ilde kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada," Bölgemizde havanın Malatya, Elazığ ve Bingöl'de aralıklarla yağmur yağışlı, Adıyaman,Tunceli, Elazığ ile Bingöl'ün güney kesimlerinde ve Malatya'nın Doğanşehir ile Doğanyol ilçelerinde kuvvetli yağmur, 2000 metre ve üzeri yüksekliklerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi beklenmektedir.Sıcaklıkların 1-2 derece düşmesi, rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir"denildi.

Uyarı da bulunan merkezin açıklamasının devamında," Adıyaman'da beklenen kuvvetli yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceği ve metrekareye 51-100 kilogram arasında yağış düşeceği, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizde beklenen yağışların yarın bugün gece saatlerine kadar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"ifadelerine yer verildi.