Mutfakta gençlik var!

Herkesi kıskandıracak bir gençlik hayal değil! Kırışıksız bir cilt, hastalıksız bir hayatın yolu mutfaktan geçiyor. Nar, portakal ve havuç gibi besinler, 20 yaşına döndürüyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2018 Güncelleme 12 Aralık 2018, 07:59
Mutfakta gençlik var!

İÇİNDEKİLER



Yıllara meydan okuyan genç ve güzel bir cildin sırrı, mutfaktan geçiyor. Tüketilen besinler, elbette yaşlanmayı durdurmuyor. Ancak ilerleyen yaşta bile genç ve dinç kalmayı sağlıyor. Diyetisyen Emre Uzun, genç kalmak için tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgi veriyor... Gençlik deyince akla kemik sağlığı da geliyor. Simite lezzet katan susam, içerdiği kalsiyum ile kemikleri güçlendiriyor. Süper besinler arasında bulunan ananas da hem eklem ağrılarını dindiriyor hem de kolajen içeriği ile kırışıklıkları azaltıyor.


PORTAKAL, LİMON...
Gençliğin sırrı C vitamininden geçiyor. Limon, portakal ve mandalina içerdiği C vitamini ile pürüzsüz ve kırışıksız bir cilt vaat ediyor. Bu besinler ayrıca bağışıklığı güçlendirdiğinden hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Omega 3 deposu avokado, bağışıklığı güçlendiriyor. Tanelerindeki bileşenler ile vücudu koruyan nar, içerdiği kolajen ile cilt ve eklem sağlığını destekliyor. Zeytinyağı ve yoğurt ikilisi ise yaşam zinciri olan DNA'yı koruyor. Kansere savaş açıyor!


MENOPOZDA NOHUT
Kadınların yumurtlama döneminin sona erdi- ği menopoz dönemi oldukça sancılı geçiyor. Bu dönemde bolca bakliyat tüketilmesi öneriliyor. Genç hissettiren fasulye, nohut, bezelye, mercimek, börülce, bakla hem kemik hem kalp damar sağlığını destekliyor. Havuç, içerdiği A vitamini ile vücuttaki bozulmaları onarıyor. Cilde esneklik veriyor. Vitamin deposu brokoli, beyin hücrelerini besliyor. Mantar ise omurgayı güçlendiriyor.



ÇİKOLATANIZ BİTTER OLSUN
Diyetisyen Emre Uzun, genç kalmak isteyenlerin sütlü değil bitter çikolata yemesini öneriyor. Bitter çikolata içeriğindeki flavanol ile kan dolaşımını artırıyor. Cildin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlıyor.