Şifacı Maria Treben’in doğal eczanesine TAKVİM ulaştı: Kemiklere civanperçemi felce ökse otu

Dünyaca ünlü şifacı Maria Treben, bitkilerle şifa saçtı. Guatr hastalığını yoğurt otu, felci ökse otu, kemik erimesini ise civanperçemi sayesinde ortadan kaldırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2018 Güncelleme 28 Aralık 2018, 07:58
Şifacı Maria Treben’in doğal eczanesine TAKVİM ulaştı: Kemiklere civanperçemi felce ökse otu

İÇİNDEKİLER



Doğa
şifa saçıyor. Sağlığın şifreleri mucize bitkilerden geliyor. Tüm dünyada kitapları milyonlar satan şifacı Maria Treben, bitkilerin hastalıklar üzerindeki mucizevi etkilerini anlatıyor. TAKVİM, doktorların bile iyileştiremediği hastaları ayağa kaldıran Treben'in doğal eczanesini, okuyucularıyla buluşturuyor. Treben, guatrdan inmeye kadar çok sayıda hastalığın şifasının doğada saklı olduğunu söylüyor. Doktor kontrolünde uygulanması gereken bitkisel tedavi yöntemlerini şöyle özetliyor:


GUATR
Tiorit bezinin büyümesi anlamına gelen guatr, kadınlarda daha sık görülüyor. Sıraca otu veya yoğurt otu ile sık sık gargara yapmak, içten ya da dıştan büyümüş olan guatrı yok ediyor. Kaz otu da benzer etkiler gösteriyor. 1979 yılında ameliyattan korkan bir guatr hastasının, 1 yıl boyunca yoğurt otunu suyla kaynatıp gargara yaptığı ve 1 yılın sonunda guatrın kaybolduğu belirtiliyor.


İNME
Bitkilerden oluşan çay, felci (inme) önlüyor. Melek otu kökü, ıtır, kedi otu, beşparmak otu, lavanta çiçeği, mercanköşk, kral otu, meryem otu, mübarek otu, biberiye, adaçayı, menekşe ve çörek otu aynı miktarda karıştırılır. Kaynayan 250 ml elma suyuna bir tatlı kaşığı atılır. Bu çay, inmeyi önler. Ayrıca ökse otu çayı da felci geçirir.


KABIZLIK
Kabızlık, çoğu insanı etkiliyor. Her öğünde biraz su ve bir yemek kaşığı keten tohumu tüketmek, hazmı kolaylaştırıyor. Mavi çiçekli hindiba, sabah aç karnına bir fincan içilirse çok tesirli oluyor. Bağırsak hareketlerini arttırıyor ve en inatçı kabızlığa bile son veriyor.


GECE TERİ
Çoğu insan gece terlemesinden şikayet ediyor. Adaçayı ise imdada yetişiyor. Sabah aç karnına içilen adaçayı, terlemeye neden olan sebepleri ortadan kaldırıyor. Gece yatmadan önce adaçayı içen yaşlı bir kadının 10 gün sonra gece terleme şikayetlerinin geçtiği belirtiliyor.


İDRAR KAÇIRMA
İdrar tutamama hastalığı hayatı kabusa çeviriyor. Bu durumda her şeyden çok civanperçemi ve kırkkilit banyoları yardımcı oluyor. 100 gramlık bitkiler, sıcak banyo suyuna ilave ediliyor. Hastanın 20 dakika bu suya oturması gerekiyor. Ancak hastanın börek bölgesinin suyun dışında kalması öneriliyor.


KEMİK ERİMESİ
Boy otunun öğütülmüş tohumu, kemik iliği iltihabına iyi geliyor ve kemik erimesini önlüyor. Ayrıca civanperçemi çayı da kemik erimesi riskini azaltıyor.


SAÇ GÜZELLİĞİ
Parlak ve sağlıklı saçların reçetesi de doğadan geliyor. Bir avuç dolusu taze ısırgan otu, ceviz, kayın ve mürver yaprağı ile bir kırlangıç otu sapını soğuk suya koyup kaynatın. Suyun yarısıyla saçlarınızı Marsilya sabunuyla yıkayın. Ardından kalan suyla saç diplerini ıslatın. Düzenli uygulamada parlak ve sağlıklı saçlara kavuşun.

DOĞAL SAĞLIK REÇETESİ 3 / HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: PARKİNSON