Cemre ne zaman düşecek? İlk cemre havaya ne zaman düşer? 2019 cemre tarihleri

Türkiye genelinde soğuk havalar etkisini sürdürüyor. Son 2 gündür sıcak havanın hakim olduğu İstanbul'da yaşayan vatandaşlar adeta ilkbahar aylarını yaşıyor. Durum bu olunca yaz mevsiminin geldiğini gösteren cemre düşmesi olayı da gündeme geldi. Peki, cemre ne zaman düşecek? İlk cemre havaya ne zaman düşer?

Giriş Tarihi 19 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2019, 11:53
Cemre ne zaman düşecek? İlk cemre havaya ne zaman düşer? 2019 cemre tarihleri

İÇİNDEKİLER

Cemre ne zaman düşer? Son günlerde en çok aranılanlar arasında yer alan cemre düşmesi olayının tarihleri merak ediliyor. Yurt genelinde soğuk hava ve kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar sıcak havalar hasret kaldı. Havaların ısınması anlamına gelen cemre düşmesi ne zaman gerçekleşecek? İlk cemre havaya ne zaman düşecek? İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemre düşme olayı 3 aşamada gerçekleşmektedir. Cemrenin ilki havaya, ikincisi suya, üçüncüsü toprağa düşer.

İlk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek.

İkinci cemre 26-27 Şubat'ta suya düşecek.

Üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek.

CEMRE NEDİR?

Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır. Halk arasında cemre düşmesiyle birlikte Hıdırellez ve nevruz kutlamaları başlamaktadır. Cemre düşmesi Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Kültür ve edebiyat alanında kendine yer bulmuştur. Osmanlı zamanında Divan şairleri cemre zamanlarında önemli kişilere övgü şiirleri yazarlardı. Bu şiirlere 'cemreviye' denilmektedir.