İlacı greyfurtla içmeyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2019 Güncelleme 20 Ocak 2019, 07:59
İlacı greyfurtla içmeyin

İÇİNDEKİLER

ŞİFA kaynağı olan besinler, bazı ilaçlarla bir araya geldiğinde tam tersi etki gösterebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, o ilaç ve besinlerle ilgili bilgi veriyor...
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ: İçerdikleri kalsiyum ile antibiyotiklerin etkisini azalır. Bu nedenle 2 saat arayla tüketilmelidir.
GREYFURT: Bazı antibiyotik türleri ile etkileşime girer. İlaç ve greyfurt tüketimi arasında 4 saat olması gerekir.
MUZ: Tansiyonu tedavi eden idrar söktürücü ilaçların etkisini bozar. Kalp atışını hızlandırır.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Kan sulandırıcı ilaçlar lahana, ıspanak, pazı, marul ve brokoli ile tüketilince etkisi azalır.
ÇAY, ÇİKOLATA: Solunum yolu hastalıkları ilaçlarıya tüketildiğinde kalp atış hızını artırır.