Havuç kalpten anlar! İşte havucun faydaları...

Sağlıklı atan kalbin yolu, mutfaktan geçiyor. Salataları süsleyen havuç; kalbi koruyor, gözleri güçlendiriyor, katarakta siper oluyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2019 Güncelleme 08 Şubat 2019, 08:01
Havuç kalpten anlar! İşte havucun faydaları...

İÇİNDEKİLER



Tüm
hastalıkların ilacı doğada saklı. Beslenme uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, sağlıklı bir hayat için sebze ve meyve tüketmek gerektiğini vurguladı. Gözleri besleyen havucun kalbi de koruduğunu açıkladı.


Mutfakta bulunan her besinin bir faydası olduğunu aktaran Prof. Dr. Schwarcz, TAKVİM okuyucularıyla şu bilgileri paylaştı:

AŞKA ÇİKOLATA DOPİNGİ:
Panama'da yerlilerin tansiyon hastası olmaması üzerine yapılan araştırmalar, çikolatanın faydalarına ulaşmayı kolaylaştırdı. Kakao çekirdeğinden elde edilen çikolata, kan damarlarının gevşemesini sağlar. Beyne kan akışını yüzde 33 artırır. California Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre; kanı incelttiği belirlenen çikolata, kalp krizi ve inme riskini azaltır. Aspirin etkisi gösteren çikolata, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Kötü kolesterolü düşüren çikolata, kalp sağlığını destekler. Günde 40 gram bitter çikolata yemek bile, atardamarlarda kan akışını artırır. Doğal viagra etkisi de gösteren çikolata, çiftlerde cinsel gücün artmasına yardımcı olur. Bununla da kalmayan bu mucize lezzet, ultraviyole ışınlarının cilde verdiği zararı azaltır. Cildi kalınlaştırır ve daha nemli hale getirir. Bilinenin aksine sivilce problemine de neden olmaz. Ancak İtalya'daki araştırmaya göre; emziren annelerin çikolata yememesi gerekir. Aksi halde çocukları aksi ve sinirli olur!


HAVUÇLA KESKİN GÖZLER:
İngilizler, İkinci Dünya Savaşı'nda savaş pilotlarına daha iyi görmesi için havuç yedirirdi. Yapılan araştırmalar sonucu gözleri kuvvetlendiren havucun, kalp krizine yakalanma riskini de azalttığı saptandı. Beta kroten içeren havucun düzenli tüketimi kadınlarda felç riskini yüzde 40, kalp hastalığı riskini ise yüzde 22 oranında azaltır. Salataları süsleyen havuç, çağın vebasına karşı da koruma sağlar. Özellikle akciğer kanserine daha faydalıdır. Kanı inceltici etkisi gösteren havuç, sigaranın akciğerlere verdiği zararı azaltır. Yaşlanmaya bağlı oluşan görme kayıplarının 'doğal ilacı' olan havucun katarakta iyi geldiği de bilinir.


İLACI BIRAKIN SEBZE YİYİN
Lahanadan patlıcana, kabaktan bezelyeye kadar bin bir çeşit sebze, hastalıklardan kurtulmanın doğal yolunu oluşturur. İçerdiği salisilik asit yani kan inceltici etkisi ile sebzeler kalp dostudur. Araştırmalar, organik besinlerden yapılan çorbaların kalp hastalıklarından korunmada ilaç etkisi yaptığını gösterir. Ne kadar çok sebze-meyve, o kadar sağlıklı beden demektir. Hindistan'a bir bakalım. Sebze ağırlıklı beslenen toplumda kolon kanseri vakası çok çok azdır. Batı tarzı hazır gıdalarla beslenenlerde ise bu hastalığın görülmesi daha sıktır. Sebzelerin daha besleyici olması için nasıl pişirildiklerine de bakmak gerekir. Yüksek ısı yerine haşlanarak, içerisine kimyon, zerdeçal pul biber ve toz kırmızı biber eklenen sebzeler, faydasını ikiye katlar. Şüphesiz tadı, ilaçlardan çok daha lezzetli olan sebzeler, düzenli tüketilirse, kalp hastalıklarından kansere, kolesterolden romatizmaya kadar pek çok hastalığı iyileştirir. Bol bol tüketin!

GÜNDE 1 TANE SAĞLIK - PROF. DR. JOE SCHWARCZ


HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: TARÇIN MUCİZESİ!