Baharatlar şifa dağıtıyor! İşte baharatların sağlığa faydaları...

Yemekleri lezzetlendiren baharatlar, sağlığımızı da koruyor. Zencefil kan şekerini dengelerken, tarçın Alzheimer’a savaş açıyor. Keten tohumu ise kalp hastalıklarından koruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2019 Güncelleme 10 Şubat 2019, 08:00
Baharatlar şifa dağıtıyor! İşte baharatların sağlığa faydaları...

İÇİNDEKİLER



Sağlıklı
bir hayat isteyenler, şifayı doğada buluyor. Yemekleri lezzetlendiren baharatlar, hem ağızları tatlandırıyor hem de hastalıklardan koruyor. Şekerden kolesterole, kanserden Alzheimer'a kadar pek çok hastalığa meydan okuyor. Kısacası hastalıklardan korunmanın yolu, bu birbirinden lezzetli baharatlardan geçiyor. Uzmanlar, hangi baharatların hangi hastalıklara iyi geldiğini sıralıyor:


Zencefil: Regl ağrılarını dindirir. Kanser hastalarında tümörün küçülmesini sağlar. Kas ağrılarını azaltır. Öksürük, grip ve soğuk algınlığına ilaç etkisi gösterir. Kan basıncını ve kan şekerini dengeler.
Tarçın: Kan şekerini dengeleyen tarçın, kolesterolü de düşürür. Kalp krizi ve inmeye karşı korur. Lifli içeriği ile sindirimi kolaylaştırır. Kokusu hafızayı güçlendirir.
Zerdeçal: Kolon, prostat, pankreas ve meme kanserlerinde tedaviyi destekler. Bağırsak hastalıklarını iyileştirir. Osteoporoza karşı korur.


Karanfil: Diş ve diş eti hastalıklarını iyileştirir. Öksürüğü keser.
Kimyon: Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan kimyon, cildi güzelleştirir. Astımla savaşır.
Keten tohumu: Sindirimi düzenler. Bağışıklığı destekler. Kalp hastalıklarına karşı korur.



MEME VE PROSTAT KANSERİ RİSKİNİ DÜŞÜRÜR
CHIA: Kan şekerini ve kolesterolü düşürür. Kanserden korur. Açlık hissini yatıştırır. Tansiyon hastalarının doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir. DEREOTU: Bağırsakları korur. Sindirim ve gaz sorununu azaltır. 1 çay kaşığı dereotu tohumu çiğnemek, nefesi açar ve kötü kokuları giderir.
PUL BİBER: İçerdiği bileşenler ile doğal antibiyotik etkisi gösterir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve hastalıklardan korur. Metabolizmayı hızlandırır ve bu sayede zayıflamaya yardımcıdır. Anti depresan etki göstererek stresi ve depresyonu önler. Kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller.