Beyin tereyağı sever! Tereyağı hafızayı destekleyerek beyin hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor

Suçlu ilan edilen kolesterol, aslında beynimizi güçlendiriyor! Hafızayı destekleyerek Alzheimer’ı önlüyor. Epilepsi ve depresyonla mücadele ediyor. Dr. David Perlmutter, “Korkmayın tereyağı yiyin” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2019 Güncelleme 15 Şubat 2019, 07:59
Beyin tereyağı sever! Tereyağı hafızayı destekleyerek beyin hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor

İÇİNDEKİLER



ABD'li
Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, tüm nörolojik hastalıkların tahıl tüketiminden kaynaklandığını keşfetti. Araştırmalarıyla ses getiren, bilimsel araştırmaları sil baştan yeniden yazdıran Perlmutter güçlü bir hafıza için ekmekle vedalaşmamız gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir hayat için sağlıklı hayvansal yağlar ve bol protein tüketilmesini önerdi.


Özellikle kırmızı et ve tereyağı yenmesini tavsiye eden Dr. Perlmutter, şu bilgileri verdi:

Gluten, insanlığı tehdit eden en büyük sağlık problemlerinden biridir. Alzheimer'ın yanı sıra baş ağrısı, epilepsi, depresyon ve şizofreniye neden olur. Bize yıllar boyunca yağ oranı düşük ve karbonhidrattan zengin beslenmenin sağlıklı olduğu ve kolesterolün ise kötü olduğu anlatıldı. Yani mesele sadece glütenle bitmiyor. Araştırmalar, bize anlatılan bu yalanı gözler önüne seriyor. Kolesterol bilindiği gibi sağlığı tehdit etmiyor. Hatta beyin hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor ve ömrü uzatıyor.


Besinlerden alınan yağlar, (trans değil, tereyağı ve kuyruk yağı gibi faydalı yağlar) sağlıklı bir beynin anahtarını oluşturuyor. Eğer benden Alzheimer'dan korunmak için bir ilaç isteseniz elinizdeki ekmek sepetinizi alır size tereyağı, kırmızı et, peynir ve yumurta gibi hayvansal ürünleri öneririm. Zengin protein ve sağlıklı yağlar bizi daha enerjik saha yaratıcı yaparken hafızamızı güçlendirip aşk hayatımızı da renklendirir. Kısacası sağlıklı bir şekilde hayatta kalabilmek için yağa ihtiyacımız vardır. Karbonhidratlar, beynimizde fırtınalar koparır!



ARA ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN
Kan şekerindeki dalgalanmalar sonucu görülen açlık krizleri, bizi karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye iter. Ara öğünleri daha sağlıklı hale getirmek için bu önerileri not edin:

Bir avuç kavrulmamış kuru yemiş
Birkaç parça bitter çikolata
Humus, keçi peyniri, kuruyemiş ezmesi doğranmış biber brokoli ve taze fasulye gibi sebzeler
Buğday içermeyen karbonhidrat oranı düşük proteinler
Yarım avokado
2 haşlanmış yumurta
Greyfurt, portakal, elma ve armut gibi meyveler.


DOMATES ÇORBASI

120 ml zeytinyağı
Doğranmış bir adet soğan
Doğranmış iki adet kereviz sapı
2 çorba kaşığı dövülmüş sarımsak
800 gram konserve püresi
Doğranmış bir adet kırmızılahana
10 yaprak fesleğen
1.5 litre tavuk suyu
1.5 litre sebze suyu



Zeytinyağının yarısını geniş ve derin bir tencerede kızdırın. İçine soğan, kereviz ve sarımsakları 5 dakika soteleyin. Domates püresi, kırmızılahana, fesleğenlerin yarısı ve tavuk ve sebze suyunu da ekleyip kaynatın. Ocağın altını kısıp 25-30 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kalan zeytinyağını da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırdıktan son- ra çorbayı 10 dakika dinlendirin. Mikserle püre haline getirdikten sonra servis edin.



KURTARICI ZERDEÇAL
Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal, pek çok bilimsel araştırmalara sahne oldu. Çin ve Hint tıbbında kullanılan bu baharatın vücudu güçlendirdiği ve hastalıkları önlediği belirlendi. Kurkumin içeren zerdeçal bir dizi geni aktif hale getirerek beyin hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Kısacası güçlü hafıza, bol körili yemeklerde!


MODERN ÇAĞIN ZEHRİ - DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: BAŞ AĞRISINI İYİLEŞTİRİYORUZ