Meteoroloji İstanbulluları uyardı: Yılın en büyük kar yağışı geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için kar uyarısı yapıldı. Cumartesi günü İstanbul'u yılın en büyük kar yağışı bekliyor. Meteoroloji'nin bu uyarısının ardından vatandaşlar İstanbul'a kar mı geliyor sorusuna yanıt aradı. İşte Meteoroloji'nin hava tahminleri...

Giriş Tarihi 19 Şubat 2019, 20:40 Güncelleme 19 Şubat 2019, 22:11
Meteoroloji İstanbulluları uyardı: Yılın en büyük kar yağışı geliyor!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama hava tahminlerine göre İstanbul'da hafta karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olacak. Şimdi Meteoroloji'nin son dakika tahminlerini duyan vatandaşlar İstanbul'a kar mı geliyor sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

Hava sıcaklığı perşembe gününe kadar mevsim normallerinde seyredecek. Perşembe günü Marmara bölgesinde hava soğuyacak, İstanbul'da yağmur görülecek.

Cuma günü yağmur başlayacak. Hava sıcaklığındaki ani düşüş ile birlikte Cumartesi günü karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak. İstanbul'un bu yıl belki yerde tutacak ilk kar yağışını alabileceği belirtildi. Yağış, pazar sabahı ise etkisini kaybederek kesilecek.

İSTANBUL'A KAR MI GELİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre; İstanbul'da hafta sonu beklenen karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olacak. İstanbul'un bu yıl belki yerde tutacak ilk kar yağışını alabileceği belirtildi. Yağış, pazar sabahı ise etkisini kaybederek kesilecek.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde 800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20-40 cm) kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.