Sibel Çakır, hayatını ‘sevimli dostlara’ adadı

İzmir’de yaşayan Sibel Çakır, hayatını ‘sevimli dostlara’ adadı. Gözleri oyulan, tecavüze uğrayan ve ölüme terk edilen hayvanlar için çalıştı. Türkiye’nin ilk ‘kurtarılmış’ çiftlik hayvanları barınağını açtı. Burada 700’e yakın ‘mağdur’, huzurlu bir hayata başladı. Tüm dünya, örnek kadını alkışladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2019 Güncelleme 20 Şubat 2019, 07:59
Sibel Çakır, hayatını ‘sevimli dostlara’ adadı

İÇİNDEKİLER



İşkence
gören hayvanlar, insanlıktan utandırdı. Vicdansızlara tepki yağdı. Hayvansever Sibel Çakır ise hayatını mağdur hayvanlara adadı. Türkiye'nin ilk çiftlik hayvanları barınağı olan İzmir Çiftlik Hayvanları Koruma Alanı'nı (İzmir Angels Farm Sanctuary) açtı.


10 dönüm arazide kurulan 'kurtarılmış' hayvan çiftliğinde, niyetçi tavşanlar, ölümüne faytona koşulan atlar, engelli oldukları için sokağa terk edilen kedi-köpek ve tecavüze uğrayan hayvanlar koruma altına alındı. Yaklaşık 20 türden 700'e yakın 'kurtarılmış' hayvan, çiftlikte huzurlu bir hayata başladı.


Kurtarılmış hayvanlar arasında tavşan, kedi, köpek, keçi, tavuk, horoz, hindi, buzağı, inek at, eşek ve katır da vardı. Hayatını hayvanlara adamış olan Çakır, ölene kadar mağdur hayvanlar için mücadele edeceğini anlattı. Dünya basını Çakır'a övgüler yağdırdı.


CONİM BENİM
Ankara'da ev kadını Birsen Keçeçioğlu'nun bilinmeyen bir nedenle omurgası kırılan ve bu yüzden arka bacaklarını kullanamayan Coni adlı köpeğine yürüteç takıldı. Ameliyat edilen 5 yaşındaki 'Coni', tedaviye rağmen yürüteçten kurtulamadı. Köpeğe akupunktur, elektroterapi, manuel ve hidroterapi yöntemiyle fizik tedavi uygulanmaya başlandı. Koşu bandında egzersiz de yapan 'Coni'nin, bu yöntemle yürümesi amaçlandı.