Kalorisi düşük 10 kahvaltı önerisi

Kahvaltı en önemli öğünlerden biridir. Kahvaltıyı geçiştirmek yerine önemli besinleri ekleyerek tüketmek gün boyu zinde olmanızı sağlayacaktır. Kahvaltı hem doyurucu olsun hem de kalorisi düşük olsun diyorsanız sizler için önerilerimiz var.

Giriş Tarihi 03 Mart 2019, 13:50 Güncelleme 08 Mart 2019, 14:58
Kalorisi düşük 10 kahvaltı önerisi

İÇİNDEKİLER

Kahvaltıyı az ama öz yapmak oldukça önemli. Sabah erken saatlerinde sağlıklı bir kahvaltı yapmak sağlıklı bir vücut için en önemli kriterlerden biri. Kahvaltıyı atlamadan ve formunuzu da koruyacağınız pratik kahvaltı çeşitlerini dikkate alabilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz Kalorisi düşük 10 kahvaltı önerisi

Omlet

Yumurta en önemli protein kaynaklarından biridir. Az tereyağı ile yapacağınız omlet sizi uzun saatler tok tutacak ve enerjik olmanızı sağlayacaktır. 1 ya da 2 yumurta kırarak ve içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyerek (peynir, domates vs.) hem kalorisi düşük hem pratik hem de lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz.



Simit

Kim demiş ki diyette simit yenmez diye. Uzmanlar simidi yasaklamıyor sadece daha az tüketilmesini öneriyor. Örneğin sabahları bir yerine yarım simit tüketebilirsiniz. İçerisine peynir, domates, salatalık, biber gibi yararlı besinleri de ekleyerek daha doyurucu ve tadı güzel olan bir kahvaltı yapmış olursunuz. Simidi kepekli ya da tahıllı tercih etmeniz daha az kalori almış olmanızı sağlar..



Müsli

Özellikle diyet kahvaltılarda sıkça tercih edilen bir besin de müslidir. Lif açısından oldukça zengin olan müsli içerisinde bulunan tahıllar ile doyurucu olma özelliği taşır. Bir kasenin içerisine 3 yemek kaşığı müsli ekleyerek tatlandırmak için de kuru meyveleri tercih edebilirsiniz. Böylece yine lezzetli ve kilo yapmayan bir kahvaltıyla güne başlamış olursunuz.



Tost

Sabah kahvaltısında tost tercih edilebilir. Mümkünse kepek, çavdar ya da tahıllı iki dilim ekmeğin içerisinde beyaz peynir, domates ve biber ile yapılan tost hem doyurucu hem de sağlıklı bir kahvaltı seçeneği olacaktır.



Meyveli süt

Eğer sabah kalktığınızda aceleniz varsa içecekle de kahvaltı yapabilirsiniz. Muz ve cevizi blenderden geçirdikten sonra bir bardak süt içerisine ekleyerek içmeniz çok iyi enerji almanızı sağlarken sizi tok da tutacaktır.



Avokado

İçerisinde sağlıklı yağlar barındıran avokado günün her öğününde tüketilir bir besindir. Avokadoyu peynir ile karıştırılarak krem haline getirdikten sonra kepekli, çavdar ya da tahıllı ekmeğin üzerine sürebilirsiniz. İki dilimli ekmek ile hazırladığınız bu kahvaltıyı keyifle tüketebilirsiniz.



Salata

Evet yanlış duymadınız, kahvaltıda salata tüketmeyi seven çok kişi var. Eğer siz de onlardan biriyseniz domates, marul, salatalık ve bir miktar tofu ekleyerek hazırladığınız salatayı afiyetle tüketebilirsiniz. Tofu B vitamini, demir ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.



Yumurta

Sabah kahvaltısında haşlanmış olarak tüketeceğiniz bir yumurta sizi inanılmaz ton tutacaktır. İsterseniz yumurtayı dilimledikten sonra üzerine biraz baharat ve zeytinyağı geçerek de tatlandırabilir ve yanında bir dilim kepekli ekmek ile tüketmeyi tercih edebilirsiniz.



Hellim peyniri

Güzel bir salata kahvaltısı önerimiz daha olacak. Hellim peynirini kızarttıktan sonra küçük küçük bölerek domates, marul ve salata ile karıştırarak keyifle tüketebilirsiniz. İsterseniz içerisine ceviz ekleyip ya da tahıllı bir dilim ekmekle de yemeği tercih edebilirsiniz.



Bal-kaymak

Kalorisiz kahvaltıda bal-kaymak olur mu demeyin, evet olur. Önemli olan yediğiniz miktarı aşırıya kaçmadan dengelemek ve yanında farklı besinler de tüketmektir. Yanındaki besinler olarak yeşillik ve yağsız peyniri tercih edebilirsiniz.