2019 Ramazan başlangıcı ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan Ayı başlangıcı vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında yer alıyor. Ramazan ne zaman başlıyor sorusu bu nedenle merakla araştırılıyor. Peki, ilk sahur tarihi ne zaman? İşte Ramazan Ayı'na dair merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 14 Nisan 2019, 22:41 Güncelleme 14 Nisan 2019, 22:41
2019 Ramazan başlangıcı ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak?

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayının bu yıl hangi tarihte başlayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019 yılı dini günler takvimi yayınladı. Peki Ramazan başlangıcı ne zaman? İşte detaylar...

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Vatandaşlar tarafından merak edilenlen konulardan birisi de Ramazan ayının ne zaman başlayacağı oldu. Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar 8 Mart 2019'da başladı. Ramazan ayı ise 6 Mayıs'ta başlayacak.

Ramazan ayının 27. gecesi idrak edilen Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan Kadir Gecesi 31 Mayıs 2019 Cuma gününe denk geliyor.

Bir yıllık maddi ve manevi kirlerin temizlendiği, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği terbiye ayı olan Ramazan ayının akabinde Ramazan Bayramı idrak edilecek. Rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramı bu sene, 4 Haziran Salı günü başlayacak ve 6 Haziran Perşembe günü son bulacak.

ÜÇ AYLARIN İSLAMİYET'TEKİ YERİ

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde "Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır. (Bakara, 2/184-185)

Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan'ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır. (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79).

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

3 Haziran Pazartesi günü Ramazan Bayramı Arefesidir.

Ramazan Bayramı'nın 1. Günü: 4 Haziran Salı

Ramazan Bayramı'nın 2. Günü: 5 Haziran Çarşamba

Ramazan Bayramı'nın 3. Günü: 6 Haziran Perşembe