Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta? 2019 Güneş Tutulması hangi burçları nasıl etkileyecek?

Güneş Tutulması için geri sayım başladı. 2019 yılının ikinci Güneş Tutulması bugün gerçekleşecek. Tutulma esnasında kehribar renginin ortaya çıkacak olmasından dolayı 'Kehribar Güneş Tutulması' olarak da bilinen Güneş Tutulması saat kaçta olacak? Güneş Tutulması hangi burçları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2019, 15:31 Güncelleme 02 Temmuz 2019, 15:31
Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta? 2019 Güneş Tutulması hangi burçları nasıl etkileyecek?

İÇİNDEKİLER

Güneş Tutulması saat kaçta? Doğa ve gök olaylarını yakından takip edenler 2019 yılının ikinci Güneş Tutulması için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Güneş Tutulması 2 Temmuz'da gerçekleşecek. Güneş Tutulması'nın saatini bekleyenler, bir yandan da Güneş Tutulması'nın burçları nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Peki, Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta olacak? Güneş Tutulması hangi burçları nasıl etkileyecek? İşte 2019 Güneş Tutulması ile ilgili detaylar...

GÜNEŞ TUTULMASI SAAT KAÇTA?

Güneş Tutulması bugün Türkiye saati ile 19.55'te gerçekleşecek. Yaklaşık 4,5 dakika sürecek olan Güneş Tutulması en net olarak Şili'de bulunan Atmaca Çölü'nde izlenecek. Brezilya, Paraguay ve Peru'dan da izlenebilecek olan Güneş Tutulması Türkiye'den görülmeyecek.

Avrupa Uzay Ajansı, 2019 yılının ikinci Güneş Tutulması'nı canlı olarak yayınlayacağını duyurdu.

TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK GÜNEŞ TUTULMALARI NE ZAMAN?

İşte Türkiye'den izlenebilecek güneş tutulmaları;

Tutulma Tarihi Türkiye'de Görülme Türü
30 Nisan 2060 Türkiye'den TAM görülecek.
3 Eylül 2081 Türkiye'den TAM görülecek.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRLERİ

* Tam güneş tutulması: Ay'ın Güneş ve Dünyanın arasından geçerken Güneş'i tamamen kapatması durumlarında meydana gelmektedir.

* Halkalı güneş tutulması: Ay, Güneş ve Dünya'nın arasından geçerken halka şeklinde bir boşluğu kapatamadığında halkalı güneş tutulması meydana gelir.

*Parçalı güneş tutulması: Ay'ın yörünge hareketi esnasında Güneş'in önünü tam olarak kapatamadığı durumlarda meydana gelmektedir. Güneş'in bir parçasını kapattığı güneş tutulmasına denir.

* Hibrit güneş tutulması: Dünyanın herhangi bir bölgesinde meydana gelen güneş tutulması, bazı noktalardan halkalı, bazı noktalardan da tam şekilde görünebilir. Bu tutulma türüne hibrit güneş tutulması denir.

GÜNEŞ TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

(Zeynep Turan'la Astroloji)

Haftalardır hatta aylardır Temmuz ayını anlatıyorum, yazıyorum. İşte yılın en sıcak ayına geldik ve bizleri yarın Yengeç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması karşılayacak. Akşam saatinde gerçekleşeceği için maalesef biz gözlemleyemeyeceğiz ancak etkilerini çok net hissedeceğiz.

Güney Amerika'da Peru, Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Uruguay ve Ekvator bölgesi, Güneş tutulmasının izlenebileceği bölgeler.

Güneş tutulmasının izlendiği bölgelerde; doğa olayları, toplumsal olayları, aşırılığa kaçan her türlü olayı görebiliriz.

Tutulma; dünyayı eş zamanlı birçok olayla karşı karşıya bırakacak.

Yengeç burcunda gerçekleşecek tutulma, ülkelerin haritalarını sallayacak.

Ekseni kayan sistemlerin nerelerde sıkıştığını görmemizi sağlayacak. Yengeç burcundaki Güneş tutulması, yükselen burcu Yengeç olan ülkemiz için de oldukça önemli. Bu tutulmayla beraber ülkemizin imajı, genel kimliği, güvenliği, iç güvenlik meseleleri gündeme gelmeye başlayacak.

Ülkemizin 29 Ekim 1923 saat 20.30 üzerinden natal haritasını açtığımızda, Plüton'u da Yengeç burcunda!

Yarın gerçekleşecek tutulma, tam da ülkemizin Plüton'unda meydana gelecek. Bu durum aslında çok ama çok önemli bir transit!

Yengeç burcundaki Güneş tutulması, en çok hangi yıl doğumluları etkileyecek derseniz.. 1960-61 Satürn'ü Oğlak olanlar karmalarından geçecek. Eğer güçlü bir eşle evliyseniz ya da sektörüne mal olmuş bir eşiniz varsa ilişkinizin değerleri değişecek.

1967-68 Uranüs- Plüton Başak kavuşumunda doğduysanız, kendinizi 'Hayatta yapmam' dediklerinizi yaparken bulabilirsiniz.

1988-1989-1991 doğumlu Satürn'ü Oğlak olanlar ise evliliği, ilişkisi ile çok sert günlerden geçerken, tutulma ile yeniden kaderlerini yazacaklar.

ASTRO GÜNDEM

Uranüs-Chiron ilişkisi batmaz denilenleri batırırken, ümitsiz bakılanları parlatacak. Uluslararası şirketler haftanın ilk gününde dünya gündemini değiştirirken, tekstil ve kozmetik sektörünü zor günlerin beklediğini hep beraber göreceğiz.

GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI

İşte Takvim'den Binnur Sormageç, Yeni Asır'dan Filiz Özkol ve Sabah'tan Zeynep Turan'ın yorumuyla 2 Temmuz Salı günlük burç yorumları…

KOÇ:

Bazı kalıp düşüncelerinizi esnetmeniz gereken durumlar olabilir. Hayatınıza oldukça neşe ve anlayış getirecek. Alışık olmadığınız şeyler deneme vakti. Çevrenizin etkisi altında çok fazla kaldığınız için, küçük yanılmalar her zaman mümkün. Özellikle ikili ilişkilerinizi yanlış temeller üzerinde geliştiriyorsunuz. Mars sabit burç Kova'da ilerlerken, çevrenizdeki kişilerle işbirliklerine gireceksiniz. Bazı fikir ayrılıkları nedeniyle tartışmalar yaşayabilirsiniz.

BOĞA:

Tam Güneş tutulması zaten sabit yapınızı etkileyerek sizi daha da üşengeç bir konuma sokabilir. Karar almak için uygun bir gün olmayacak. Fikirlerinizde aşırılığa kaçmamalısınız. İşbirlikleri ve iletişim konularında yapacağınız önemli gelişmeler mevcut. Bugün kendinizi ortaya koyacaksınız. Çevrenizin sizin için ne düşündükleri konusunda tereddütleriniz olabilir. Güç bağı oluşturacağınız kişilerin sizin için önemli olduğunu unutmamalısınız.

İKİZLER:

Zamandan tasarruf etmeniz gerekmeden emin adımlarla gün içi bütün niyetlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Verdiğiniz sözleri tutma zamanı. Mars kombinasyon burcunuzda ilerlerken enerjinizi ortaya çıkarıyor. Kişisel ve sosyal ilişkilerinizi destekleyen tavırlar sergileyeceksiniz. Aynı anda birkaç kişiye söz vermeniz mümkün. Randevularınıza gereken önemi vermelisiniz. Bugün, yaşam enerjinizin güçlü olması partnerinizin de hoşuna gidebilir.

YENGEÇ:

Sürüncemede kalan işler tekrardan gündeme gelebilir. Fiziksel olarak yorulmasanız bile zihinsel olarak meşgul olacağınız günlerdesiniz. Yeni oluşturacağınız planlar için kişisel desteklere ihtiyacınız olabilir. Yapmayı planladığınız işler konusunda ince detaylar çok önemli. Konuyla ilgili tecrübesi olan eski ve güçlü dostlarınızın fikrini almadan adım atmayın. Bireysel ilişkilerinizde başarılı bir işbirliği içinde olacaksınız. Yolculuklarla ilgili şansınız kullanmalısınız.

ASLAN:

Alışkanlıklarınızdan kolay kolay vazgeçmek istemiyorsunuz ancak hayatın değişimden ibaret olduğunu göz önünde bulundurun. Baskıcı duyguları sevmediğiniz halde, fikirlerinizi güçlü bir şekilde ortaya koymaktan korkmuyorsunuz. Bugün, birlikte çalıştığınız kişiler size karşı muhalif düşünceler içinde olabilirler. Mantıklı davranışlarınız duygusal kişilerin hoşuna gitmeyebilir. Partnerinizin sizin karizmatik etkin kişiliğinizden hoşlanması, sizde farklı duygular oluşturuyor.

BAŞAK:

Konsantrasyon problemi yaşayabileceğiniz bugünlerde ikili ilişkilerde partnerinizi suçlamaya yönelebilirsiniz. Olaylara bakınca sorun olmadığını göreceksiniz. Bugün, uğraş verdiğiniz alanda kendi kendinize sabrı empoze edin. Ya da; yakın çalışma arkadaşınızın yardımını isteyin veya kısa süreli olarak faaliyet konunuzu ona devredin. Çünkü; beklemediğiniz anlarda, ummadığınız noktalardan gelen hatanın boyutu çok küçük olsa da, siz ayrıntıları abartarak süreyi uzatıyorsunuz.

TERAZİ:

Çok yönlü düşünme yeteneğinizle içine girdiğiniz ruh hallerinden iradenizle çıkabileceksiniz ve evren sizi farkındalık düzeyinizce destekleyecek. Zaman içinde edindiğiniz deneyimlerinizi bir yapı taşı gibi kullanarak yükseliyorsunuz. Bu nedenle; nerede gerekli bağlantıları yapacağınızı, insanlarla olan ilişkilerinizin hangi ortamlarda avantaja dönüşeceğinin bilincindesiniz. Bu bilincin içeriğine, gerçek anlamda ve çok hızlı bir şekilde kendinizi ifade edebilme yeteneğinizi de katmalısınız.

AKREP:

Tezahür gücünüzün artacağı bugünlerde sorumluluklardan kaçmayacak ancak istemediğiniz şeyleri de yapmayarak dengede kalabileceksiniz. Yakın arkadaşınızla, hakkında konuştuğunuz üçüncü kişi ile ilgili olarak duygusal temelde yaşadığınız sert dönemeçler sizi rahatsız ediyor. Bugün, karar verme mekanizmanızda sizi zorlayan çevre etkileşimlerden uzak kalın. Kendinizi tercih etme zorundaymışsınız gibi hissetmeyin. Bu tür içsel baskılar size yaramıyor.

YAY:

İş konusunda güler yüz ve tatlı dilin büyük geçerliliği olduğunu bilerek hareket etmek size günden keyif almanıza epey yardımcı olacak. Duygusal yaşamınızda ciddi, nazik ve entelektüel bir kişiye özlem duymanız gerekmiyor. Çünkü, siz bu konuda gerekli esnekliği gösterip, eleştiri mekanizmasını çalıştırmazsanız, istediğiniz olumlu tepkileri yakalayabileceksiniz. Çalışma arkadaşlarınızla yakaladığınız uyum bugün sizi motive ederek, performansınızı uç noktalara çekecek.

OĞLAK:

Sevmek değerli bir hazine olduğundan insanları kolay hayatınızdan çıkartamıyorsunuz. Size yanlışı olanları tolere etmek gibi bir hataya düşebilirsiniz. Çevre ilişkilerinizde bazı dostlarınızın size önereceği tekliflere sessiz kalabilirsiniz. Etrafınızda sizi destekleyen yapıcı ve yetenekli arkadaşlarınız var. Bugün olayları uzaktan takip etmek istiyorsunuz. Bazı şeylerden emin olmak için, küçük molalara ihtiyacınız olacak. Daha sonra karanızı son duruma göre vereceksiniz..

KOVA:

Özel veya devlet kanalı ile aldığınız eğitimler kişisel gelişimine de etki edecek. Tanışacağınız kişilerle kaliteli bağlantılar kurabilmeniz mümkün. Mars karşıt burcunuzda ilerliyor. Kişisel enerjinizi, sosyal yapınızla birleştirerek kendinizi yoğun duygular içinde hissedeceksiniz. Yapmanız gereken çok şey var ve sizi hala kafanızdaki küçük olaylarla potansiyelinizi kısıtlıyorsunuz. Partnerinizin değişik fikirleri, sizin için farklı bir pota oluşturuyor. Onunla işbirliği yapmanız lehinize gelişebilir.

BALIK:

Özgürlüğünüzün 3. şahısların etkisi ile kısıtlandığını hissedebilirsiniz. Kararınızı alma hakkına sahip olduğunuzu hatırlatın. Anlayışla karşılayacaklardır. Bugün, kendi benliğinizle baş başa kalıp, çevre koşullarının yarattığı zoraki ortamlardan uzak kalmak istiyorsunuz. Bu tür ruh halini gündeme getiren nedenleri düşünerek bilinçli bir şekilde olaya yaklaşırsanız; size bu tür durumların haricinde de gerekebilecek davranış şekillerinin teorik temellerini atmış olacaksınız.