İstanbul'da bazı vapur ve tramvay seferleri iptal edildi!

İstanbul'da vapur seferleri iptal mi? Vapur ve tramvay seferleri iptal edildi mi? İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaş bu sorulara yanıt arıyor. İstanbul'daki sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir Hatları da bu nedenle saat 13.00 itibarıyla tüm seferlerin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2019, 14:24 Güncelleme 17 Ağustos 2019, 17:31
İstanbul’da bazı vapur ve tramvay seferleri iptal edildi!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un bugün gök gürültülü şiddetli yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle günlük hayat olumsuz etkilendi. Peki, İstanbul'da hangi vapur seferleri iptal edildi? Vapur ve tramvay seferleri iptal edildi mi? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

YAĞIŞTAN ETKİLENEN SEFERLER

Metro İstanbul da hava muhalefeti nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda seferlerin durdurulduğunu, TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı ve TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattının kısa bir süre işletmeye kapatıldığını duyurdu.

Yapılan son açıklamada, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda seferlerin normale döndüğü ve kesintisiz yapıldığı aktarıldı.

Şehir Hatları da 13.00 itibarıyla tüm seferlerin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

TÜM SEFERLER İPTAL

Tüm vapur seferleri yağmur nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Bununla birlikte Sirkeci, Eminönü ve Bakırköy sahil yolu yağış nedeniyle su altında kaldı ve ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

TRAMVAY SEFERLERİ AKSADI

Kabataş-Bağcılar tramvay seferi yağıştan dolayı oluşan su birikintileri nedeniyle yapılamıyor.

Trafikte sürücüler yavaş ilerlerken hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar da yağmurdan korunmak için iş yerlerinin saçak altlarına sığındı. Uyarıları dikkate alıp hazırlıklı olan bazı vatandaşlar ise şemsiyeleriyle yağmurdan korundu.

SEFERLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Henüz seferlerin ne zaman başlayacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, kuvvetli yağış konusunda uyarı yaptı.

Açıklamada, son radar verileri ve tahminlere göre, Avrupa Yakası'nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın bugün akşam saatlerine kadar Boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olmasının beklendiği, bu nedenle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.