İBB Başkanı İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması: Halk otobüsleri kaldırılacak mı?

Son günlerde gündeme gelen "halk otobüsleri kaldırılacak" iddiasına ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, halk otobüsleri ile ilgili yeni bir düzenleme olacağı ya da kaldırılacağı şeklindeki iddiaları yanıtladı.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2019, 17:25 Güncelleme 06 Kasım 2019, 17:25
İBB Başkanı İmamoğlu’ndan son dakika açıklaması: Halk otobüsleri kaldırılacak mı?

İÇİNDEKİLER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, halk otobüsleri ile ilgili yeni bir düzenleme olacağı ya da kaldırılacağı şeklinde iddiaların sorulması üzerine ise, "Bizim kaldırmak gibi bir kararımız yok. İnsanların mesleki süreçlerine saygı duyuyoruz. Bazı konularda orta ve uzun vadede kararlar alınabilir. Geleceğini de çalışıyoruz ki bu yılın sonunda geniş bir ulaşım çalıştayı yapacağız. Burada bütün sektörleri ve ulaşımın bütün paydaşlarını da masaya yatıracağız. Ancak böyle bir halk otobüslerini kaldırma kararımız olmadığı gibi şu kararımız var; kendi içinde tekelleşmeye karşı duruşumuz net. Bu kural olarak var fakat süreç içerisinde farklı usullerle, bu artık sahada konuşuluyor.



Bir kişiye ait 60-70 otobüs vs. böyle bir şeye asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Burası mesleki olarak korunabilir ama ticari bir mekanizmaya, tekelleşmesine fırsat tanımayacağımız bir alan olacak. Orada bizim kuruluşlarımız var. İETT, Otobüs A.Ş.'miz var. Bu ve bunun gibi mekanizmaların güçlendiği, özellikle dar bölge uygulamasıyla, yani bazen bazı otobüslerin başka bölgelere kaydırılması konusunda tümüyle yaklaşım esnafa doğru olduğunda bu sefer bazı esnaflara bu kayırmacılık olarak yansıyor. Bazı esnaflara ise ciddi sıkıntı yaratabiliyor. Bu ve bunun gibi başka teknik konularda değişiklikler yapabileceğiz ama kaldırmak gibi bir kararımız yok"
dedi.