Dilek Tahtalı kimdir? Coronadan 33 yaşında ölen Dilek Tahtalı hastalığı var mıydı?

Dilek Tahtalı kimdir? Coronadan 33 yaşında ölen Dilek Tahtalı hastalığı araştırılmaya başlandı. Özellikle yaşlı ve kronik hasta kişileri tehlikeye atan Coronavirüs kaynaklı ölümler gündeme oturuyor. Virüse yakalanan 33 yaşındaki genç isim Dilek Tahtalı hayatını kaybetti. Bu gelişmenin ardından Dilek Tahtalı kimdir sorusu gündem oldu. Dilek Tahtalı hastalığı var mıydı? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 26 Mart 2020, 10:47 Güncelleme 29 Mart 2020, 19:35
Dilek Tahtalı kimdir? Coronadan 33 yaşında ölen Dilek Tahtalı hastalığı var mıydı?

İÇİNDEKİLER

Dilek Tahtalı kimdir? Coronadan 33 yaşında ölen Dilek Tahtalı hastalığı var mıydı? Coronavirüse yakalanan Dilek Tahtalı isimli gençten kötü haber geldi. Genç kadın hastalıkla mücadele ettikten sonra hayatını kaybetti. Tahtalı virüsün yol açtığı semptomları Twitter hesabından 'Bir düş artık ateş, bir bırak yakamı yeter' diyerek paylaşmıştı. Bu gelişmenin ardından Dilek Tahtalı hastalığı var mıydı sorusuna yanıt aranıyor. Peki, Dilek Tahtalı kimdir?

DİLEK TAHTALI KİMDİR?

İstanbul'da özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan Tahtalı, yüksek ateş ve halsizlik şikâyetiyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Çocukluktan itibaren romatizmal hastalığı olan ve ilaç kullanan Dilek'in durumu önceki gün ağırlaştı. Genç kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. CHP 24'üncü dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın yeğeni olan Dilek Tahtalı, Amasya'da toprağa verildi.

Tahtalı 18 gün önce sosyal medyadan şu paylaşımları yapmıştı:

"Bir düş artık ateş, bir bırak yakamı yeter! Dakikada bir sirkeli aspirinli su kürü, ılık duş, buz gibi havada balkona çıkmaktan bayılacağım", "Burun tıkanıklığı, aşırı geniz akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri..."

DİLEK TAHTALI HASTALIĞI VAR MIYDI?

Eski CHP Amasya Milletvekili Ramiz Topal, 33 yaşında vefat eden yeğeninin epikriz raporunda "CovId-19" tanısının yazılı olduğunu söyledi. Topal, çocukluktan romatizmal hastalığı olan ve ilaç kullanan yeğeninin özel bir hastenenin hasta kabul bölümünde kayıt görevlisi olarak çalıştığını, 10 Mart'ta ağır grip rahatsızlığı görüldüğünü belirtti. O tarihten itibaren yoğun bakıma aldırmak için birkaç hastane dolaşmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Topal, merhumenin karantinada olan anne ve babasının testinde CovId-19'a rastlanmadığını, durumlarının iyi olduğunu, karantina sürelerinin bugün dolacağını bildirdi. Topal, Amasya'daki defin işleminde özel bir yöntem veya kimyasal kullanılmadığını, muhtemelen cenazenin yalıtımlı poşete konulduğunu söyledi.