Yumurta ve peynir dolgulu mini bazlamalar

Ekmek üstü renk cümbüşü edasında nefis bir hamur işi. Kahvaltı ve çay saati için ideal... İşte yumurta ve peynir dolgulu mini bazlamaların tarifi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2020 Güncelleme 16 Temmuz 2020, 06:59
Yumurta ve peynir dolgulu mini bazlamalar

İÇİNDEKİLER

Ekmek üstü renk cümbüşü edasında nefis bir hamur işi. Kahvaltı ve çay saati için ideal.

Bazlamaların ortasındaki bölümü koparıp çukur oluşturun. Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, salça ve peyniri karıştırıp çukurların içine ve kenarlarına eşit miktarda sürün. Her bazlamanın içine 2 adet yumurta kırıp tuz serpin. Arzunuza göre yumurtaları dağıtın veya bütün bırakın. İkisinin üzerine kırmızıbiber dilimlerini, ikisine de kiraz domatesleri pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar pişene ve bazlamalar kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Dereotu ve pul biber ile süsleyerek sıcak servis yapın.

4 KİŞİLİK
4 adet küçük boy bazlama
125 gram yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gram ufalanmış beyaz peynir
8 adet yumurta
1 adet salçalık kırmızıbiber
6 adet kiraz domates
10-12 dal dereotu
Tuz, pul biber

ZAMANSIZ LEZZETLER - EMİNE TUNADAN