Katliam gibi kaza: 12 yolcu hayatını kaybetti! Yaralıların sözleri ise felaketin kanıtıydı

Türkiye, Yozgat'tan gelen haberle sarsıldı. Şoför direksıyonda uyuyakaldı. Otobüs kontrolden çıktı. Uçuruma yuvarlandı. 12 yolcu hayatını kaybederken yaralıların sözleri ise felaketın kanıtıydı. Mahşer yeri gibiydi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 07:00
Katliam gibi kaza: 12 yolcu hayatını kaybetti! Yaralıların sözleri ise felaketin kanıtıydı

İÇİNDEKİLER

Korkunç kaza dün sabaha karşı yaşandı. Sivas'tan İstanbul'a seyreden Adem Tatlısu yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, Sivas- Yozgat Karayolu'nun Mükremin Kavşağı yakınında kontrolden çıktı.

Karşı şeride geçerek şarampole yuvarlandı. Kazada 12 kişi ölürken 20 kişi de yaralandı. Mucize eseri hayatta kalan Cihat Çalışkan ise o anı şöyle anlattı: "Ben uyuyordum, bağırma seslerine uyandım. Otobüs anlık bir şekilde orta refüj üzerinden bariyerlere çarptı. Ardından uçuruma yuvarlandı. Savrulmayla yanımdaki kişi araçtan fırladı. Gerisini hatırlamıyorum. Yaşadığıma inanamıyorum."

SORUŞTURMA AÇILDI
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kazayla ilgili açıklamalar yaptı. "Facianın yaşandığı yol kazaya neden olabilecek bir yapıya sahip değil. O nedenle şoförün uyuduğunu tahmin ediyoruz" ifadesini kullandı. Bu arada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kaza ile ilgili gerekli adli soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. (Ömer ÇETİN)



Ölenler arasında Hakan Hasgül, eşi Züleyha ve küçük oğlu Eymen de vardı. Hasgül'ün tatile gittiği Sivas'ta aracığını sattığı dönüşte de ailece otobüse bindiği ortaya çıktı. Çiftin 2 çocuğu ise yaralandı.

GÖZYAŞI LİSTESİ
İlker Akdağ, Adem Tatlısu, Eymen Kadir Hasgül, Hakan Hasgül, Züleyha Hasgül, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN