'Başyiğit' Volkan! Engelli genç bulduğu para dolu çantayı sahibine teslim etti

Denizli’nin sokaklarında hurda ve çöp toplayarak geçimini sağlayan 27 yaşındaki engelli Volkan Başyiğit, yaşadığı zorluklara rağmen dürüstlüğüyle örnek oldu. Genç adam, bulduğu para dolu çantayı sahibine teslim etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2023 Güncelleme 28 Eylül 2023, 07:00
’Başyiğit’ Volkan! Engelli genç bulduğu para dolu çantayı sahibine teslim etti

İÇİNDEKİLER

Volkan Başyiğit, geçimini topladığı hurdalardan sağlıyor. Engelli olmasına rağmen günde 12 saat çalışan Başyiğit, geçtiğimiz günlerde hurda aramak için dolaştığı sırada Denizli Vergi Dairesi önünde para dolu çanta buldu.



Paraya dokunmadan çantayı alıp bulduğu noktaya geri dönen Volkan Başyiğit, Vergi Dairesi'nin önünde küçük kızıyla birlikte parasını kaybeden bir kadını ağlarken gördü. Kadının parasını bulup sevinmesi üzerine hurdacı genç, içinde 4 bin TL bulunan çantayı kadına teslim etti. Kadın, parasını geri almanın mutluluğuyla, hurdacı gencin fedakarlığına teşekkür etmek için 200 TL ödül verdi. Volkan Başyiğit, bu iyiliği para için yapmadığını ve çantayı teslim ettikten sonra ödül talebinde bulunmadığını belirtti.



HERKES ŞAŞIRIYOR
18 yaşında geçirdiği beyin tümörü ameliyatının ardından zor günler yaşadığını ve uzun süre yoğun bakımda kaldığını paylaşan Başyiğit, doktorunun rahatsızlığı nedeniyle düzenli bir işte çalışamayacağı uyarısına maruz kaldığını ifade etti. Engelli maaşıyla hayatını idame ettiren Volkan Başyiğit, "Ameliyat sonrası zorluk yaşıyorum. Doktorum, sağlık durumum nedeniyle düzenli bir işte çalışamayacağımı belirtti. Bu davranışım olması gerekendi. Ancak herkes şışırıyor, ilginç olan bu" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN