Kocaeli'de 4'ü öğrenci 5 kişinin öldüğü kazada skandallar zinciri! Raporda uyuşturucu detayı ortaya çıktı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 4'ü öğrenci 5 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı kazada ihmaller zinciri ortaya çıktı. Adli tıp ile tamamlanan bilirkişi raporunda, sürücü M.Ö.'nün uyuşturucu madde etkisinde olduğu, aracın teknik, güvenlik donanımlarının yetersiz ve bakımlarının zamanında yapılmadığı gibi birçok ihmal olduğu yer aldı. İşte sizler için derlediğimiz 7 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2023 Güncelleme 07 Ekim 2023, 07:03
Kocaeli’de 4’ü öğrenci 5 kişinin öldüğü kazada skandallar zinciri! Raporda uyuşturucu detayı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Kocaeli Gebze'de Mehmet Özdemir idaresindeki öğrenci servis midibüsü, 2 yıl önce yolda yürüyen B.G.'ye çarpmıştı. Kontrolden çıkıp dereye uçması sonucu B.G. ile öğrenciler M.E.A., E.N.A., R.Ü. ve E.Y. hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı. Kazaya ilişkin adli tıp ile bilirkişi raporu tamamlandı.

Raporda, Ö.'nün uyuşturucu madde etkisinde olduğu, aracın teknik, güvenlik donanımlarının yetersiz ve bakımlarının zamanında yapılmadığı gibi birçok ihmal olduğu yer aldı. Ayrıca kazada, servisin bağlı olduğu şirket ve sürücüsünün yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı da okul yönetimi ile kusurlu bulundu.

KARA MAMBA'YA İADE KARARI
Uyuşturucu baronu Hollandalı Joseph Johannes Leijdekkers'ın sağ kolu 'Kara Mamba' lakaplı Isaac Bignan, 3 ay önce Isparta'da yakalandı. Tutuklanan Bignan'ın Hollanda Amsterdam'a iadesine karar verildi. Daha önce hakkında cezaevinden kaçma şüphesi bulunan zehir taciri, "Hollanda'ya geri dönmek istemiyorum" dedi.

TAM İSABET
MİT, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Musul/Başika- Zelikan'daki üssüne yönelik PKK'nın yaptığı saldırılara İlyas Biro Eli'nin kadro ve malzeme desteği verdiği bilgisine ulaştı. Saldırı gerçekleştirecek örgüt mensupları ile buluştuğu tespit edilen edilen teröriste yönelik operasyon için düğmeye basıldı. MİT tarafından gerçekleştirilen operasyonda İlyas Biro Eli, saldırı hazırlığındaki örgüt mensupları ile etkisiz hale getirildi. 'Çiya Fekir' kod adlı İlyas Biro Eli'nin, PKK/KCK kadrolarına 2015 yılında katıldığı belirtildi.



KÜRESEL OYUNCAKLAR
Suriye'nin Humus kentinde Harp Okulu öğrencilerinin mezuniyet törenine patlayıcı yüklü dronla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 100 kişi öldü, 240 kişi yaralandı. Saldırıda, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas'ın da öldüğü iddia edildi. Suriyeli yetkililer, "Saldırıları yapanlar, küresel güçlerin oyuncağı haline gelen terör örgütleridir" dedi.



PUTİN'İN 6 ŞARTI
Rusya Lideri Putin, Yeni Dünya Düzeni için 6 prensip açıkladı. Bu 6 olmazsa olmazın dünyaya barış ve mutluluk getireceğini de iddia etti. İşte 6 prensip:
- Açık bir dünya.
- Evrensel kalkınmanın temeli olması gereken medeniyetlerin çeşitliliği.
- Dünya için ortak kararlar.
- Küresel güvenlik ve kalıcı barış.
- Herkes için adalet.
- Eşitlik...

TESLA'LAR ALEV ALEV!
İstanbul Tuzla'da bayilere dağıtılmak üzere TIR dorsesinde garaja götürülen Tesla marka 6 lüks sıfır elektrikli otomobil alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangında araçlar kullanılmaz hale geldi. 2 saat süren soğutma çalışmalarının ardından hurdaya dönen araçlar, olay yerinden kaldırıldı. Olayı gören Naci Yıldırım, "Patlama sesiyle dışarı çıktık. Trafik kazası sandık. En alttaki araç yanıyordu. Sonra üste sıçradı. Üstten ön taraflara doğru yayıldı" dedi.

435 BİN DEVRETTİ
10 bilen çıkmayınca 435 bin lira devretti. 9 bilenler 7 bin 466'şar, 8 bilenler 680'er, 7 bilenler 121'er, 6 bilenler 20'şer, hiçbir numarayı bilemeyenler 17'şer lira alacak.

ZÜMRA YAŞASIN
Kahramanmaraş merkezli iki deprem Malatyalı Göğebakan çiftini de sarstı. Gülşah ve Tayfur Göğebakan, depremden 1 ay sonra doğan kızları Zümra'nın SMA hastası olduğunu öğrenince ikinci bir acı yaşadı. Harita mühendisi Tayfur Göğebakan, kızlarının yurt dışındaki tedavisi için yaklaşık 2 milyon dolar gerektiğini açıkladı. "Evimizi, işyerimizi kaybettik. İlk göz ağrımızı da kaybetmek istemiyoruz" deyip yardım çağrısı yaptı.
TOLGA YANIK

SEVİMLİ DOSTLARA ÖZEL MERKEZ
İstanbul'da Şile Belediyesi, ormana terk edilen sokak hayvanlarını zor durumda bırakmadı. Sıra dışı bir sağlık merkezi açtı. Merkezde röntgen cihazı, ameliyathane ile 3 adet yoğun bakım ünitesi olduğu vurgulandı. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, "Kendi öz kaynaklarımızla 4 milyon TL'lik yatırım yaptık" ifadesini kullandı.
ÖMER FARUK KELEŞ

DİLENCİBANK
İzmir'de ekipler dilencilere operasyon yaptı. Daha önce hakkında 49 kez işlem yapılan M.M. isimli şahıs yine yakalandı. Bozuk paraları gösteren ve "Başka yok" diyen M.M.'nin mendilinden bin 840 TL çıktı. Üstelik sadece 2 saatte topladığı anlaşıldı.

VİCDANSIZ BABA!
İstanbul'da Türkmenistan uyruklu A.N. (28), 2 gün önce 4 aylık çocuğunun ağlamasına sinirlendi. Eşinin kucağından aldığı çocuğunu defalarca yere fırlattı. Vücudunda kırılmadık kemik kalmayan bebek, annesinin gözleri önünde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan cani, eşinin ihbarıyla yakalandı. Tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dilek YAMAN DEMİR

SAHTE POLİS VURGUNU
İstanbul'da sahte polis A.G., emekli İ.T.'yi (71) aradı. Banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanıldığını anlattı. Yaşlı adam 4.5 milyon lirayı kaptırdı. Zanlı, tutuklandı.

KAMYON FACİASI
Gaziantep'te freni patlayan kamyon, kırmızı ışıkta bekleyen 2 servis aracı ile 2 otomobile çarptı. 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

BAK ŞU İTE!
Kayseri'de O.R., tavuklarını yiyen sokak köpeklerini tüfekle vurdu. Talihsiz hayvanlar, yaralı bulundu.

BOMBA İTİRAF!
Rusya lideri Putin, kendisine isyan eden Wagner patronu Prigojin'in ölümüyle ilgili konuştu. Uçağının el bombası ile havaya uçurulduğu iddiasında bulundu.

NE ÇEKTİK BE!
İstanbul'daki taksi çilesi bitmek bilmedi! Bir sürücü, Karaköy-Taksim arasına 400 TL istedi. Ceza kesildi, aracı çekildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN