Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 29 Ekim 2012

'En' en iyisi Serena!

Evet 'en' en iyisi Serena. Hem de çok farklı bir şekilde. Düşünün ki dün izlediğimiz Serena Williams bu turnuvadaki en iyi oyununu oynarken yine de kendi standardının zirvelerinde değildi! Oyunun başında kurayı Sharapova kazanınca servis atmayı seçmesi çoğumuzu şaşırttı. Zira pek yaptığı bir seçim değildi. Bu kendine olan güvenini mi ifade ediyordu acaba? Kızacağız belki de yapabileceğinin en iyisine çalıştı.
Ancak ikinci servise her kaldığında Williams'dan dönen top adeta balyozla çakılmış gibiydi.
İkinci setin başında ABD'li artık poz vererek oynamaya başladı. Tam tenis show ve şımarıklık kaldırmaz, hele rakip Sharapova kadar hırslıysa (ki ilk kez ikinci servisinde ace atttı) hiç denenmemeli diye düşünüyordum ki Serena dört servis attı ve hiç bir kritere uymadığını kanıtladı. Kadın bazı puanlarda öyle vuruşlar yaptı ki acaba rakibiyle alay mı ediyor diye düşünüyorsunuz.

BÖYLESİNİ GÖRMEDİM!
Düşünün ki siz izleyici olarak bunu düşünüyorsanız sahadaki rakip ne düşünür? Sharapova yine iyi dayandı. Taktik bile değiştirdi. Ama ne yaptıysa karşısındaki daha iyisini gerçekleştirdi. Rus'un servislerine verdiği yanıtları ben başka hiç bir kadın tenisçide görmedim. Hak eden kazandı. Buna hiç şüphe yok.
İster faydalı bulun ister faydasız WTA organizasyonu fevkalade.
Tenis izlemeye gelenler (yabancı medyanın deyişiyle) fantastik . İlgili, görevli, masa başındakinden sahadaki top-toplayıcıya, çift finalleri yerine berbat bir 2. Lig maçı ile buz pateni veren televizyon kanallarına kadar (!) herkese teşekkür borçluyuz.
Sağolun.