Tarihi 20 Şubat 2018

“C” düşecek

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının üst düzey yöneticisi ile bir araya geldik. Kendisi Ulusalcı'ydı ve yıllardır CHP'yi destekliyordu. Her seçim öncesi onunla bir araya geliyor, siyaseti konuşuyorduk. "Erdoğan bu defa gidiyor. CHP iktidara geliyor" diyordu. Ben de her defasında "CHP bu kafayla asla iktidara gelemez.
Halktan çok kopuk bir parti. Siz de öyle. CHP dışarıda hazırlanan projeleri içeride ısıtan bir parti durumuna düştü. Halk bunu görüyor" diyordum. İşte o televizyoncuulusalcı dostumla önceki gün tekrar bir araya geldim. İlginç bir durum vardı sohbetimizde. "Bu CHP ile bu ülke asla bir yere varamaz" diyordu.
Bunu artık anladığını söylüyordu. İçinde bulunduğumuz şartlarda artık olayın "Erdoğan karşıtlığı"ndan çıktığını, ülkenin BEKA sorunu yaşadığını söylüyordu. "Şu anda bölünmemizi engelleyecek, projeleri ile saldıran Amerika'yı durduracak tek lider Erdoğan" diyordu. Takım tutar gibi fanatik CHP'li olan dostum neden bu hale gelmişti? Hadi gelin "BİRİ" üzerinden bunu anlamaya çalışalım. O bir PKK'lı terörist... PKK'nın yayın organına görüntülü röportaj veriyor. "Ne yazık ki CHP'den beklenen bir durum olmamasına rağmen Afrin saldırısını desteklediler" diyor. Halbuki CHP'de önüne gelen "Afrin'e girmeyin" diye çağrı yapmıştı. Ancak PKK'lı terörist bunu yeterli bulmuyor. Daha fazla müdahale istiyor. "CHP'den beklenen bir durum değildi" diyor. Bu cümleyi sarf ederek aslında CHP'den beklentileri olduğunu açık açık söylüyor. Koskoca CHP'nin getirildiği noktayı görüyor musunuz?
PKK Kandil'den Atatürk'ün kurduğu partiden beklentiler içinde olduğunu ilan ediyor. Partiyi yönetenlerin bundan utanç duyması gerekiyor. HDP'leşme sürecinin sorgulanması gerekiyor. Nice Ulusalcı'yı içinde barındıran partide bu utanç verici durumu sorgulamaya cesaret edecek kimse henüz çıkmıyor. Bu da çok garip bir durum. Kandil'in CHP'den beklentiler içinde olduğunu açıklayan terörist, PKK elbiseleriyle röportaj veren kişi, HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi. PKK yöneticilerinden olan Nurettin Demirtaş, "CHP içerisindeki dürüst unsurların kesinlikle Afrin operasyonunda devlete karşı tavır alması gerekiyor." çağrısı yapıyor.
Türkiye Afrin'de 10 bin terörist katili kıstırmış, PKK yöneticisi Demirtaş CHP içerisinde dürüst unsurlar olduğundan bahsediyor. Onun dürüst unsur dediği aslında CHP içerisindeki PKK severler...
Şehit cenazesi yerine terörist cenazesine gidenler... "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" cümlesinden tiksindiğini ilan ederek CHP Parti Meclisi üyeliğine getirilenler... "Vatanı yüzünden ölenlere vatanı için öldü muamelesi yapıp kimi kandırıyorsunuz?
Ne şehidi, vatanı için katledilen insanlar onlar" diye tweetler atan, "Aslan CHP, aslan BDP" diye sosyal medyayı sallayanları il başkanlıklarına taşıyanlar... Kandil'deki terörist, CHP içindeki bu unsurları dürüst ilan ederek onlara çağrılar yapacak kadar kendinde hak görüyor. Bu hakkı Kandil'e veren CHP'yi yönetenlerin ta kendisidir.
Son 3 yıldır "Bu bir Amerikan projesidir. CHP HDPleşecek" diye burada yazıyorum. Malumunuz 2008'de kurulmuş BDP diye bir parti vardı. Sonrasında HDP adını aldı. Şu anda CHP İstanbul İl Başkanı yapılan kişi "CHP'yi BDP ile aynı yola girdi diye eleştiren gerzekler, doğru yol, ona bak sen" diye tweetler atıyordu.
CIA projesi CHP'nin HDP'leşmesini "Doğru yol" olarak haykıranlara bugün İstanbul veriliyordu, yarın belki de parti liderliği sunulacaktı... Kandil'deki teröristin kendinde bu kadar özgüven duyarak CHP'den beklentileri olduğunu ifşa etmesi bu yüzdendir. Çünkü onlar da bir Amerikan projesi. Aynı masada projelendirilenler, aynı tastan su içer. O yüzden terörist Nurettin Demirtaş kendinden o kadar emin ki;
"Yani şu inancı taşıyoruz ki CHP içerisinde herkes Afrin saldırısını desteklemiyor" diye haykırıyor. İşte devletinin değil teröristin işaret ettiği PKK'nın yanında olanlar CHP'yi bitiriyor.
Bu gidişle "C" düşecek "H" ile "P" nin arasına "D" girecek! Çünkü partiden kaçış başladı...