Tarihi 10 Eylül 2019

N’apıyorsun Mike?

İNGİLTERE'NİN resmi yayın organı BBC'de Mike işi gücü bırakmış Soros'u araştırmış... Birçok kişiyle konuşuyor Mike... Ve sürekli bir sonuca varıyor. "Soros hakkında söylenenler birer komplo" diyor. Soros'u aklamak da İngiltere Kraliçesi'nin medyasına kalıyor. O yazıyı okurken bol bol güldüm. "Ah be Mike, bir de bize gelseydin. Yanlış adreslerde geziniyorsun" dedim. Belki de bu Mike işinde acemi, çömez bir gazeteci... Kim bilir? Hadi beni bırakın "Nerede devrim var kızıl milyarder Soros orada..." diye makale yazan Hans Can Dündar'a gidip niye sormadı Soros'u...
Hans C. Dündar o makalede bakın ne yazıyor; "1984'te Soros Devrimin Oğlu kitabını okudu. Hemen kitabın yazarı Liand Heng'i arayıp Pekin'de kuracağı vakfın başına geçmesini önerdi. Pekin'de küçük bir ofis ve 4 çalışanla başlayan Açık Toplum Vakfı, Çin'in tek bağımsız kuruluşuydu. Vakıf, öğrencilere araştırma bursları vereceğini duyurdu. Desteklenenler arasında hükümetin sakıncalı bulduğu konular da vardı. Bunun üzerine Çin Komünist Partisi, Soros'un 'Rejimin altını oymaya çalışan bir CIA ajanı' olduğunu rapor etti. 1989'da bürosu kapatıldı. Birkaç hafta sonra Tiananmen Meydanı'nda Çinli öğrencilerin isyanı patladı." Şimdi de Hong-Kong'da haftalardır isyancılar Çin hükümetine karşı sokaklarda.
Son olarak "Bizi Çin'den kurtar Amerika" diyerek yürüdüler. E bu da normal. Çin de Amerika'nın ambargo koyduğu İran'a 280 milyar dolarlık yatırımla yürüme kararı aldı. Hatta Pekin Hükmümeti İran'da kuracağı tesisleri 5 bin Çinli özel güvenlik ile koruyacak. Çıkar çatışmaları had safhada... Hong-Kong'u karıştıran ve Çinlileri "Kurtar bizi Amerika" diye yürütenlerin başında da burada milyonlarca dolar saçan Soros geliyor.
Soros'u en iyi tanıyanlardan biri Hans Can Dündar... Gitti onunla, röportaj bile yaptı. Ukrayna ve Gürcistan'da nasıl ucuza devrim yaptığını ballandıra ballandıra anlatıyordu Soros o röportajında. Hatta "Türkiye'de fazla para harcamıyorum. Sizin boğazdaki zenginlerden çok para geliyor bizim devrimci vakfa" diye de ekliyordu. O röportajı yapan Hans C. Dündar "Soros 1989'da Polonya'da Dayanışma sendikasına destek oldu. Demir Perde'nin ilk kansız devrim Varşova'da yaşandı. Çekoslovakya'daki bağımsız medya, kültür kurumları ve muhalefete yaptığı yatırımın dönüşü daha da çabuk oldu. Havel'in başkanlığını destekledi ve birkaç ay sonra hükümet çekildi. Yerine gelenler, 8 yıldır desteklediği muhaliflerdi." diyordu. BBC'den zavallı çömez Mike Soros'un piyasalarda spekülasyon yaparak 44 MİLYAR DOLAR kazandığını söylüyor. Ama yazısında "Soros hakkında söylenen komplo teorileri yalan" demeye getiriyor. Ah be Mike... Ah be evladım... O serveti nasıl yaparsın?...
Gidersin ülkelerden önce dolar toplarsın. Sonra o ülkeleri karıştırır, insanları sokağa döker, doları patlatır, satar ve cebini doldurursun. Bunu anlayacak zeka yok mu sende? Hadi git Hans C. Dündar'ın Soros ile yaptığı röportajı ve anlattığı devrimleri bul google'dan. O röportajdan daha iyi kaynak mı var? Bak Soros'la konuşan Hans C. Dündar Index on Cencorship adlı sitede yazıyor birçok FETÖ'cü isimle. Sitenin baş finansörü ise George Soros'un sahibi olduğu Açık Toplum Enstitüsü. Birbirlerini en iyi tanıyanlar ve beraber çalışanlar, birbirlerine yalan söylemez. Git de Soros'un "Gürcistan'da 20 milyon dolara, ucuza 25 günlük Cumhurbaşkanını devirdim" şeklinde Hans'a anlattıklarını oku. Öyle ortalıkta gezip, "Soros hakkında söylenenler komplo" deme. Salak durumuna düşme Mike!..