Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 21 Kasım 2015

Avcı&Gücenmez hedefe ulaştı

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7'ncı ve son ayağı 36. İstanbul Rallisi; 1.4 saniye farkla Neo Motorsporm adına Peugeot 207 S2000 ile yarışan Yağız Avcı- Bahadır Gücenmez ekibinin zaferi ile sonuçlandı.
Genel klasman ikincilğini Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta S2000 ile Orhan Avcıoğlu- Burçin Korkmaz elde ederken, üçüncülük ferdi olarak yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibinin oldu. Yarışa katılan 39 ekipten 32'si finişe ulaşmayı başardı.

KADINLARDA ÇEKİŞME
Büyük çekişmeye sahne olan ve ulusal klasmanda 6 ekibin çeşitli nedenlerle tamamlayamadığı rallide, Sınıf N'de ferdi olarak yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi zafere ulaşan taraf oldu. Sınıf 4'te, İki Çeker'de birinciliğin sahibi Castrol'dan Buğra Banaz-Burak Erdener olurken, Buğra Banaz aynı zamanda Genç Pilotlar birinciğiini de kazandı. Sınıf 3 birinciliğini kerim Tar-Sevilay Genç ekibi elde ederken, Genç aynı zamanda Kadın Co-Pilotlar Birinciliği'nin de sahibi oldu. Kadın Pilotlar Birinciliği'ni Billur Hasbay kazanırken, Neo Motorspor pilotu Simin Bıçakçıoğlu bu yarışın ardından 4. kez Türkiye Ralli Kadın Pilotlar Birinciliği'ni elde etti.

BERKAY BESLER İLK 10 ARASINDA
Milli karting sporcularımızdan Berkay Besler, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Berkay Besler, Portekiz'de yapılan Rotax Max Challenge Dünya Finali'nde en iyi 10 pilot arasında yer almayı başardı.

SAFRANBOLU'DA TRİAL ŞOV
2015 Türkiye Trial Şampiyonası 5. yarışı Safranbolu'da gerçekleştirildi. 2 gün boyunca büyük bir çekişmeye sahne olan yarışa 20 araç ve 40 sporcu, 10 takım halinde katıldı. Yarışı kazanan ise Ertan Uçar-Berat Atagün ve Hakan Çarker-Ayhan Ademoğlu ekiplerinden oluşan ekip oldu.

HISTORIC HEYECANI

30 yaş üzeri klasik otomobillerine açık historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing adına yarışan 3 ekip podyumu oluşturdu. Türk lisansı ile yarışan Fin ekip Pulkinen-Juha Rahkonen birinc oldu.