Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 22 Aralık 2015

Ankara Kupası Özgiray'ın

2015 ANDOFF Ankara Mahalli Offroad Kupası 3. ve son ayağı Ankara Beytepe'de gerçekleştirildi. Çok soğuk bir havada yapılan ve 54 sporcu ile 27 aracın katıldığı yarışta pilotlar daha çok yol koşulları ile mücadele etti. Yarış Beytepe'de özel olarak hazırlanmış kaya geçişleri olan, zaman zaman çamurlu, bazen sulu, bazen de "ölüm çukuru" tabir edilen zeminlerde sürdü. Dik etaplarda bulunan yokuşlarda zorlanan bazı yarışçılar ise takla atmaktan kaçamadı. 37.1 kilometrelik Acar Sarıkaya etabında yarışçılar 4 kez start alarak parkuru 3'er kez geçerek yarışı tamamladılar. Yarışı ANDOFF eski başkanlarından Mustafa Özgiray, bir kez daha kazanarak bitiirdi. İlhan Güneş co-pilotluğunda 6'ncı kez kazanan Özgiray'ı; İsmail Ayhan-Bora Kayım ve Onur Alptekin-Tamer Akdağ izledi. ANDOFF Başkanı Muharrem Çelik, sezonu bu yarışla kapadıklarını belirterek "Gelecek sezon daha fazla ilgi ve mücadele bekliyoruz" dedi.

9 EYLÜL NEFES KESTİ
Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen "Dokuz Eylül Otokros Kupası" büyük bir çekişmeye sahne oldu. Kategori 1'de Tolga Tezeken, K2'de Erdal Oral, K3'te Yonca Güngör birinci oldular.

BORUSAN KUPASINA KAVUŞTU
Avrupa Binek Otomobiller Kupası sezonun iki farklı kategorisinde yarışan Borusan Otomotiv Motorsport, Paris'teki törende 2015 yılındaki yarışlardan sonra kazandıkları kupalarına kavuştu. Avrupa ikincisi Aytaç Biter ve 3. İbrahim Okyay başarılarının süreceğini söyledi.

EGE KUPASI'NDA BU HAFTA
Ege Kupası sezon sonu ralli yarışı bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Bu sezonun son rallisi 2 gün sürecek. 15 ekibin start alması beklenen yarış asfalt parkurda olacak. Yarış, 146 km.