BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 4 Eylül 2018

Türkiye yeni dünyanın köşe başı

TRUMP'A çok kızsak da bir açıdan çok memnun olmalıyız! Çünkü Amerikan hegemonyasına son vermekte olan YENİ DÜNYA DÜZENİ inşasına hizmet ediyor. Dünya tek kutuplu ABD'den çok kutuplu hale geliyor. ABD ve Avrupa, birbirinden uzaklaşıyor.
BİRLEŞİK AVRUPA parçalanıyor. Asya gücünü arttırıyor. Bu yeni dünyada Başkan Tayyip liderliğinde bağımsız Türkiye, bölgesel güç konumunu tahkim ediyor. Emperyalist Amerika ve Avrupa, hegemonyası geriledikçe, Türkiye kendi ağırlığını koyabildiği yeni süreçlerin kapısını açıyor.
Avrasya'nın kalpgahında Türkiye, hem yeni eksenlerin oluşumunu sağlıyor hem de Türkiye, dağıtılmış Müslüman dünyayı birlikte harekette etkiliyor. Bir gerçekte, ABD gerilese bile, uluslararası düzende bir köşe taşı, Avrupa Birliği (AB) Almanya-Fransa çekişmesine yol açsa bile, bir köşe başı. Rusya ve Asya'dan yükselen Çin yeni köşe başları. Jeopolitik hamleleri çok iyi yapan Başkan Tayyip Erdoğan-Türkiyemiz de KÖŞE BAŞI OLMA şansını arttırıyor.
Gelişen alternatiflerimizin yeni ışıklarına bakınız:
1) Brics-T oluşumu ve Asya Türk Devletleri ile entegrasyon.
2) Ortadoğu ve Afrika Boynuzunda DERİNLİK KAZANMAK
3) Müslüman Ülkeler Birliği'nde başaktör oluş.
4)Balkanlar, Kafkasya, Doğu Akdeniz satrancında, ŞAH HAMLESİ YAPMA şansımızın artışı...
Bu yeni süreçlerde, çağa uygun BAŞKANLIK MODELİMİZLE, diplomatik, ekonomik, askeri araçlarımızı kullanıyoruz.
İşte bu özelliğimiz sonucu, ABD'nin çizgiyi aştığı yerde, Avrupalılar, YENİ AKTÖR TÜRKİYEMİZ'E dönmek zorunda kalıyorlar. Brics-T yolunda yürüdükçe, ASYA TÜRK DEVLETLERİ daha rahat biçimde kurmakta olduğumuz entegrasyona katılıyor. Kazakistan-Türkiye- Rusya işbirliği, ÇİN'de ses getiriyor. Nitekim Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan Türkiye, Özbekistan Cumhurbaşkanları KARDEŞLİK RESİMİ'NE dikkatle bakınız. Özbekistan ve Kırgızistan'da Başkan Tayyip Erdoğan'a sarılan kollar, Türkiyemiz'in ağırlığına çok iyi örnektir. Erdoğan-İlhan Aliyev kardeşliği, Kafkaslar'da, Türkiye-Gürcistan- Azerbaycan-Türkmenistan hattını tahkim ediyor.
Filistin'e, Gazze'ye kol kanat olan Erdoğan, Müslüman halklar arasında sevgi hilalı oluyor.. Katar, Kuveyt, İran, Irak bağlantılarımız, Basra Körfezi'nde yankı buluyor.
Uluslararası işbirliğine ve hukukun üstünlüğüne inanan, çok taraflılığın yararlarına ikna olmuş devletlerin dengelerinde Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, takip edilen, öncülük yapan lider. Kurduğumuz BİRLİKLER KİMSEYE KARŞI DEĞİL. HEDEFİMİZ, ÇOK KUTUPLU DÜNYA'NIN KÖŞE BAŞI OLMAK...


TÜRKİYE Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kırgızistan'da Kırçın Yaylası'nı ziyaret etti. Emine Erdoğan'a Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un eşi Aygül Jeenbekov da eşlik etti.

Kemal Bey yeni genel başkan arıyor
ESKİ Başbakan Bülent Ecevit hükümetlerinde görev yapan derin CHP'nin önde gelen ismi, ilginç notlar verdi.
"Kemal Bey yerel seçimden sonra bırakacak. Ama koltuğu İnce'ye bırakmayacak, Yeni bir Genel Başkan arıyor.
6 ay-1 yıl içinde yeni kurultayda aday olmaz, başka bir aday çıkartır." CHP'nin önde gelenine "Derin CHP'de aday arıyor mu?" diye sordum:
"Aranıyor, bazı isimler var.
Yerel seçimlerde parlayanlar arasından çıkabilir" dedi.

Verda Özer'in tuhaf önerisi
HÜRRİYET'TEN, Milliyet'e geçen, Türk medyasında dış haberler konusunda MİLLİ yazılarıyla tanınan Verda Özer, önceki gün tuhaf ve manidar bir öneride bulundu, 'Türkiye'nin katil Esad'la masaya oturmasını' istedi. Şöyle:
"... Esad artık ülkedeki tek egemen ve meşru güç. Bununla birlikte, ABD ile kriz yaşadığımız bu günlerde...
Rejimle irtibat kurmak için sürekli Moskova ve Tahran'ın eline bakmamız, bu iki ülkeye gereğinden fazla güç atfediyor.
ABD'nin Suriye'deki ortağı olan YPG'nin önünü kesmenin şu anda tek yolu, Şam'la müzakere etmek.
Bu da böyle bir iş birliğinin başlangıcı olabilir."

DERİN SÖZ
"SON
yıllarda Türk dünyasının jeo-ekonomik önemi daha da arttı.
Ancak, Türk dünyası sahip olduğu coğrafi ve demografik ağırlıkla eşdeğer bir ekonomik performans sergileyemedi.Ticaret hacmini yükseltmek ve potansiyeli daha iyi değerlendirebilmek için yeni açılımlara ihtiyaçlar var. Biz bu konuda kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz' (T.C. Başkan Tayyıp Erdoğan)