BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 6 Eylül 2018

Son düğüm İdlib değil Fırat’ın Doğu’sudur

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman kanı akmasın diye çırpınıyor.
Son yılların en kritik toplantılarından birisini 7 Eylül'de Tahran'da, Rusya Cumhurbaşkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile yapacak. Medyada, "İdlib son düğüm" başlıklarını görüyorsunuz. İdlib, Suriye'nin son düğümü değildir. Esas ve son düğüm Fırat'ın Doğusu'dur. Türkiye'nin geleceğini tehdit eden tehlikenin büyüğü aslında, Fırat'ın Doğusu'nda.
İdlib, Suriye'ye-Akdeniz'esıcak denize yerleşmiş Rusya'nın meselesidir. Çünkü Suriye'nin Akdeniz'e açılan kapıları Lazkiye ve RUS Deniz Üs bölgesine çok yakın olan İdlib, kesişme noktasında. Rusya, İdlib ve civarında rejim karşıtı muhalif grupların hakim durumdan çıkarılmasında kararlı. ABD için İdlib önemli değil. Taktik bir öneme sahip. "Türkiye ile Rusya'nın arasını açabilir miyim?" özelliğinde kullanıyor. Onun derdi, Irak'ta yaptığı gibi Suriye'nin doğusunda BUTİK -UYDU PKK Devletçiği kurmak. ABD'nin bütün planlarını Fırat'ın doğusu için yaptığını biliyor ve kurduğu tezgâhları takip ediyoruz.
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarımızla, ABDİsrail (PKK ) koridorunun bacağını kopardık. Rusya- Rejim, İdlib'i muhaliflerden temizledikten sonra, ABD'nin (uydusu PKK'nın) artık Akdeniz'e çıkması asla mümkün olmayacak. ABD FIRAT'IN DOĞUSUNA YIĞINAK YAPIYOR.
Başkan Erdoğan'ın kafasında, Fırat'ın doğusuna uydu devletçik kurdurmamak en büyük hedef olduğundan, Fırat'ın doğusu SON DÜĞÜM'DÜR. Artık çok çok önemli olan, ABD'yi, Fırat'ın doğusundan ATMAK, HEGEMONYASINI KIRMAK, Hem Başkan Tayyip Erdoğan ve hem de Rusya Lideri Putin'in ellerinde olacaktır.


BİR
zamanlar terörle anılan Çatak şimdilerde rafting keyfiyle dolup taşıyor. Van'ın Çatak İlçesi'nde huzur ortamının sağlanmasıyla 12-16 Eylül'de yapılacak Türkiye rafting şampiyonası heyecanı yaşanıyor.

Yeni Dünya'nın da sesi Başkan Erdoğan
BM, ABD ve AB'nin emperyalist zihinlerince işlemez hale getirilmişti. O gaddar İsrail, Filistinli kardeşlerimizin kanını akıtırken, BM'nin, rezil duruşu, hiç affedilecek gibi değildi. Başkan Erdoğan da, 'Dünya Beşten Büyüktür' diyerek, dünya kamuoyunu harekete geçmeye ısrarla davet ediyordu. Dünyanın yeni küresel gücü ÇİN Devlet Başkanı Şi Cinping, "Dünya her zamankinden daha fazla çok taraflılığa ve daha güçlü bir Birleşmiş Milletler'e ihtiyaç duyuyor. BM'nin tamamen derinlemesine reformu konusunda ÇİN kararlıdır" diyerek Cumhurbaşkanımıza destek verdi. Başkan Erdoğan Yeni Dünya'nın da gür sesidir.

Karanlık adam McGurk şutlanacak
ABD'NIN Suriye'de, Irak'ta PKK aşkıyla yaşayan karanlık adamı McGurk'un şutlanması zamanı geldi. Başkan Tayyip Erdoğan, Eski Ankara Büyükelçisi Jeffrey için konuşurken mesajı verdi: "JEFFREY, bundan önceki kişiyle mukayese edilmeyecek derecede isabetli isimdir.
Bundan önceki isim oradan alınmış değil, o da halen bölgede malum, belli yerlerde belli görevleri var. Temenni ederim, bazı adımların seri olarak atılmasına da vesile olur."

CHP, İstanbul ve Ankara'yı düşürecekmiş
YAKIN coğrafyamızda savaş tamtamları çalıyor, Başkan Tayyip Erdoğan, İdlib'e yapılacak operasyonlar sonucu ölecek masum Müslümanları ve Türkiye'ye yönelecek yeni mülteci akınını durdurmak için çırpınıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun derdi başka. Belediye seçimlerinde, İstanbul ve Ankara'yı düşürecekmiş! CHP'nin oyu belli, "Ankara ve İstanbul"u alacağız nutukları atıyor Kemal Kılıçdaroğlu. CHP ile HDP (PKK) arasında kamuoyundan korktuklarından gizli anlaşma yaptırmanın, İstanbul, Ankara başta olmak üzere, bazı ilçe ve büyükşehir belediyeyle başkanlıklarının CHP, HDP, İYİ Parti arasında paylaşılması için de arka kapı görüşmelerini sürdürmenin peşinde.

DERİN SÖZ
"İDLİB'DE
şu anda çok acımasız bir süreç işletiliyor. Orada 3.5 milyon insan var. Şu anda bizim Rusya ile olan işbirliğimiz çok önemli. Allah göstermesin, buralara füzeler yağdırılacak olursa çok ciddi bir katliam yaşanır. Öyle bir durumda oradan kaçanlar nereye gelecek?
Büyük oranda yine bize gelecek. Bu yeni bir sıkıntı meydana getirebilir. Tahran Görüşmelerinden çıkacak isabetli bir kararla bu süreci aşarız." (Başkan Tayyip Erdoğan)