BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 16 Eylül 2018

Erdoğan’ın Aliyev, İzzetbegoviç ve Nazarbayev sevgisi

1918 yılının 15 Eylül günü kardeşlerimizin Azerbaycan'ın başkenti Bakü, işgalden kurtarılmıştı.
Osmanlı Devleti'nin desteği ve stratejileri sonucu bu zaferle Azerbaycan Kafkasya'nın kaderini değiştirmiş, Türkiye ve Azerbaycan TEK MİLLET-İKİ DEVLET olarak siyasete damga vurmaya başlamıştı.
İşte böyle bir önemli günde Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan kardeşlerimizi kucaklamak, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i bağrına basmak üzere Azerbaycan'a gitti.
Erdoğan ve Aliyev birlikte, dünyaya harika mesaj verdiler.
Geçen hafta da Erdoğan- Nazarbayev, Özbekistan'da kucaklaşmışlardı. Önceki gün de Nazarbeyev, Ankara'ya geldi. Erdoğan'ın Bosna Hersek'in kahraman lideri İzzetbegoviç ve şimdi oğlu Bakir İzzetbegoviç'i candan sevdiğini, samimi dostluğunu her dakika gösterdiğine tanık oluyoruz.
Gerçek ve samimi Sevgi noktasından bakarsak, Erdoğan'ın kardeşlerimize, dünyanın masumlarına, mağdurlarına uzanan elleri saf ve temiz. Candan ve derinden gelen hislerle canlarımıza bakıyor. Böyle bir lidere sahip olan Türkiyemiz için ne mutlu.
Jeopolitik açısından bakarsak, Kafkasya'da derinden kaynıyor. Emperyalist Batı, başta Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa'nın Kafkasya'daki emellerini biliyoruz: Rusya'nın tarihsel çıkarları için neler çekildiğini biliyoruz.
Erdoğan'ın Asya'nın Türk liderlerine, özellikle İlham Aliyev, Sultan Nazarbayev, Bakir İzzetbegoviç'e olan candan sevgisi, Balkanlarda ve Kafkasya'da Derin ABDAvrupa planlarını muhakkak sarsmaktadır.
Erdoğan, Batı'nın, Gürcistan- Ermenistan üzerinden Azerbaycan'ı kuşatma planlarını planlarını sarsarken, Türk kardeş liderlerini ve Azerbaycan'ı; petrol ve enerji özelliğiyle merkez ülke konumuna getirmektedir.
Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini tahkim edilirken, Türkmenistan-Kazakistan hattı da KALE gibi inşa edilmektedir.
Erdoğan'ın, candan sevgisi ve jeopolitik hamleleriyle, Kafkasya'nın dengesi ve istikrarı çok hayati gelişmelere sahne oluyor. İnanıyoruz ki, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtarılmasında da tarihi bir rol oymayacaktır.
İşte böyle anlamlı, 15 Eylül, Bakü'nün işgal kurtulduğu gün de, İlham Aliyev'i kucaklamak için Azerbaycan'a giden, candan sevgisini gösteren Erdoğan önderliği, gelecek için büyük anlam taşımaktadır.
Bakü'nün kurtuluş günün de Erdoğan-Aliyev'in birlikte verdikleri mesaj; yeni yüzyılda Kafkasya'daki Türkiye varlığının nedenini ve içeriğini net göstermektedir.



ZEYTİN Dalı Harekatı'nda iki yiğidimizi şehit eden 9 kalleş terörist, filmleri aratmayacak bir operasyonla Suriye'de yakalanıp kafalarında çuvallarla Türkiye'ye getirildi.

AK Parti'nin yerel seçim formülü: Yüzde 60/40
31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK PARTİ'nin formülü yüzde 60-40 olarak belirlendi. Yani, CHP muhalefet cephesini yüzde 30'a düşürmek, AKPARTİ-MHP olarak yüzde 60'a çıkmak.
Taktik ve formüller bu hedefe göre şekillendiriliyor. AK Parti,CHP'nin elinde olan İzmir'e çok geniş perspektifli adaylarla çıkacak.

CHP yükselmiyor, batmıyor da... Neden acaba?
İlginçtir, CHP 68 yıldır tek başına iktidar olamıyor.
Ne yükseliyor, ne de batıyor. Neden acaba? CHP yöneticilerinin derdi parti içinde iktidar olmak. Meclis'te muhalif milletvekili olarak maaş almak. Zengin gelirli belediye başkanlıklarını ve belediye meclis üyelikleriyle, buralardan akan gelirin bir bölümünün değişik taktiklerle partiye kaydırılması yeterli görülüyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve garantili görünen İstanbul- Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş, Şişli, AnkaraÇankaya, İzmir-Konak ve Karşıyaka gibi ZENGİN İLÇELER onlara yetiyor.

CHP'de İstanbul-Ankara-İzmir kavgası
CHP'de liste kavgası hızlandı. İSTANBUL: İlhan Kesici, Gürsel Tekin, Engin Altay, Muharrem İnce, Erdoğan Toprak, Aykut Erdoğdu...
ANKARA: Ankaragücü Spor Kulübü E.Başk -iş adamı Cengiz Topel Yıldırım (Kılıçdaroğlu'nun danışmanı), Fethi Yaşar (Yenimahalle Bel. Başk), Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Bülent Kuşoğlu, Mansur Yavaş...
İZMİR: Muharremci Aziz Kocaoğlu (İzmir BŞB. Bşk), Genel Başkan yardımcısı Tuncay Özkan, Tunç Soyer (Seferhisar Bel. Bşk.), eski Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Levent Priştina (Buca), Hüseyin Akpınar (Karşıyaka).

DERİN SÖZ
Türkiye ve Azerbaycan geçmişi bir, kültürü bir, dili bir, dini bir, iki kardeş ülkedir. Bizler Bahtiyar Vahapzade'nin o güzel ifadesiyle "Bir ananın iki oğlu, bir amalın iki kolu, o da ulu, bu da ulu.
Azerbaycan-Türkiye." (Başkan Tayyip Erdoğan)