BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 13 Ekim 2018

Başkan Erdoğan’ın stratejik hamleleri

ASYA'YI doğudan batıya kat edecek geleceğin 100 yıllık projesi yeni İpek Yolu ticaret yolunun (deniz-demiryolu-kara), Afrika ve Avrupa pazarlarına açılacağı coğrafi, ekonomik ve güvenlik anlamında en uygun MERKEZ ÜSSÜNÜN Türkiye olduğu konuşuluyor.
Türkiye dâhil 63 ülkenin etkilendiği bu projeden Türkiyemiz 'merkez dağıtım noktası' olarak büyük yarar sağlayacak. Başkanımız Tayyip Erdoğan büyük olayı erken okuyarak stratejik planlar yaptırıyor. Bu amaçla Hatay-Adana arasında İskenderun merkezli ve Hollanda Rotterdam limanı büyüklüğünde bir İpek Yolu Limanı, bir Akdeniz tersanesi, Akdeniz-Ege'de balıkçılık, hayvancılık ve tarım işleme kompleksleri yapılması planlanıyor.
Çin ağırlıklı uluslararası finansla madencilik, demiryolu ve enerji alanında dev yatırımların Türkiye'de yapılması da sağlanabilecek. Yeni İpek Yolu projesini etraflıca tek yazan, detayları da en iyi veren Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler, yazılarında, kimsenin farkına varmadığı, can alıcı "Rothschild ailesi Çin- Doğu Akdeniz" parantezini açıyor, "Akdeniz! Ne oluyorsa etrafımızda OLUYOR. Türkiye, Avrupa'yı Ortadoğu'ya, Avrasya'yı Afrika'ya bağlayan tek ülke. Burada hesapları olanlar da bu nedenle kapımızın önünde... DOĞU AKDENİZ'DE muazzam bir pasta var" diyor...

​AĞRI'NIN YÜZÜ GÜLÜYOR
Terör belasından kurtarılan Ağrı ayağa kalkıyor. Ağrı AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi'nin seçilmesiyle, Ağrı-Ankara köprüsünde sıcak temaslar artıyor. Önceki günlerde AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi'nin organize ettiği Ağrı aile büyüklerinin Başkan Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden vatandaşlarımız çok mutlu ayrıldı. AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi, Ticaret Odası Başkanı Saim Alpaslan, ESOB Başkanı Hayati Aydemir, Turizmci Salih Uçak'ın taleplerine Başkan Erdoğan'ın anında olumlu yaklaşımı, Ağrılılar'ın yüzünü güldürdü. Başkan Erdoğan; Ağrı'yı sevdiğini ve Ağrı'ya çok önem verdiğini söyledi, Erzincan- Erzurum arası hızlı tren hattına Ağrı-Erzurum bağlantısının kısa zamanda eklenmesi, Nuh'un Gemisi temalı müze tanıtımı, sağlık tesislerinin genişletilmesi, kadınların çalışacağı tekstil atölyelerinin hemen devreye sokulması, tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunan Ağrı-Doğubayazıt- Gürbulak (İran kapısı) yolunun canlandırılması talimatını verdi.

EĞİTİMDE YENİ SES YENİ NEFES
24 Haziran'da aziz milletin gerçekleştirdiği Başkanlık Modeliyle Türkiyemiz'in her alanda yeniden başarı hikâyeleri yazma süreci başlamıştır. Türkiye'nin yeni dönemde, geleceğin ülkesi olduğunu dünyaya anlatabilmesi için Başkan Tayyip Erdoğan'ın jeopolitikjeoekonomik, jeostratejik alanlarda yazdığı yeni hikâyelere topyekûn sarılmaya, ORTAK AKILLA hareket etmeye ihtiyacımız var. Özellikle de ÜNİVERSİTELERİMİZİN DE YENİ BİR HİKÂYEYE ihtiyacı olduğu bir sırada, yeni kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğüne atanan, (MEB E. Müsteşarı) Prof. Dr. Yusuf Tekin, GELECEK NESİL PROJELERİ hazırlıyor. Rektör Yusuf hocamdan, HACI BAYRAM TELEVİZYONU'NU gönül coğrafyamıza seslenir biçimde yayına sokmasını da bekliyorum. Türkiye'nin teknoloji ve bilim çağının gereklerini karşılayan bir eğitim sistemine sahip olma savaşını da kazanması mecburidir. Bunu sağlamanın yolu da ileriye bakan, atılımcı bir vizyona sahip Türk Üniversiteleri Hikâyesi'nin yazılması sürecine hassasiyetle sahip çıkmaktır.