BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 20 Ağustos 2019

Bay Kemal’e, Katar mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beynini Batı'ya kiralamış çakma aydınlara ithaf olunur.
Türkiye, Katar'daki Türk askeri üssü sayısını ikiye çıkardı. 2015 yılında kurulan Tarık Bin Ziyad Kışlası'nın yakınlarına, ikinci bir askeri üs inşa edildi. Katar da, Türkiye'de bu üsse büyük önem veriyor. Önümüzdeki aylarda üssün açılışını Katar Emiri Tamim ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan yapacak. Doha'daki 1'inci üssümüz Tarık Bin Ziyad'ın Komutanı Albay Mustafa Aydın... Türk askeri sayısı daha da artacak. Somali, Cıbuti, Sudan-Sevakin adası muhkemliğiyle, jeopolitik etkisini sürdürüyor. Türkiye; Körfez politikası ve Ortadoğu politikası açısından kritik, aynı zamanda enerji ve su yollarının güvenliği bakımından da son derece stratejik bir noktada kalıcı üslere sahip. Türkiye hem sağlam bir güvenlik mimarisi hem de kendisine askeri ve siyasi bir nüfuz alanı oluşturmaya çalışıyor. Suriye'de, Yemen'de, Sudan'da, Gazze'de, Kıbrıs'ta gerçekleştirilen her hamlenin yansıması AKDENİZ'de olmaktadır.
Bu gerçek ışığında, Katar'da, Cibuti'de, Sudan-Sevakin adasında, Somali'de Türkiye'nin kurduğu deniz üsleri, çok anlamlı sonuçlara imza atmaktadır.
100 yıl öncesine gidelim. İngilizler, Mısır'a/Süveyş), Kıbrıs'a neden çökmüşlerdi. Tezgâhlar kurarak stratejik hamleler yapıyorlar, deniz geçişlerini kontrol etme amacı güdüyorlardı. 1878'lerde çöktükleri Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Agratur ve Dikelya üsleri aradan yüzyıl geçmesine karşın, yine özellikli, yine stratejik konumlu. İngilizler, ardından Amerika fılolarıyla buralarda dolaşmakta. 1 Rum kesiminde Evangelos Florakis Üssü'nü Fransa aldı. Küresel FRANSIZ TOTAL petrol şirketi de Evangelos'tan deniz dibini oyacak. 100 yıl önce deniz ulaşım kontrolu vardı, bugün ek olarak enerji havzaları var Doğu Akdeniz'de..
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Türkiye'de DERİN OYUN'U çok iyi okumaktadır. Buna yönelik deniz stratejimizi revize etmektedir.
DOĞU AKDENİZ'de enerji krizi ve TÜRKİYE'nin Girit'e kadar UZANAN KITA SAHANLIĞI VE KITA SAHANLIĞI ÜZERİNDE
PETROL-GAZ sondaj hakkımız çok detaylı biçimde değerlendiriliyor.
Rum ve Yunanistan, doğalgaz ve petrol aramalarında piyonluk yapmaktadır. Buna paralel, Türkiye, hem yumuşak hem de sert gücüyle karşılık vermektedir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz sınırlarının Libya-Girit hattına kadar derinlik kazanması, KITA SAHANLIĞI açısından yeni stratejik hamlemizdir. "Barbaros Hayreddin Paşa", "Fatih" ve "Yavuz" Doğu Akdeniz Türk kıta sahanlığında çalışmalarını sürdürüyor. DOĞU AKDENİZ'DE MESELE GAZ ÖTESİNDE DAHA BÜYÜKTÜR.
Doğu Akdeniz'de kurulmaya çalışılan ABD-AVRUPA yeni siyasiaskeri ittifakı, Çin'in "Bir Kuşak-Bir Yol" projesinin deniz bağlantısını kontrol altına alma stratejisinin bir parçasıdır. 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu", Kızıldeniz'den geçerek Doğu Akdeniz üzerinden Avrupa pazarlarına ulaşmaktadır. ABD ve müttefiklerinin Doğu Akdeniz gazının güvenliğini sağlama bahanesi ile Doğu Akdeniz'de askeri varlıklarını artırmaları Çin ticaretini kontrol altında tutma, YENİ DENİZ İPEK YOLU'nun Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmasını engelleme amacına mâtuftur.
SONUÇ: Bay Kemal, Doğu Akdeniz'de oynanan oyunları siz bilmiyor olabilirsiniz. Fakat Türk Milleti ve Başkan Erdoğan-Türk devlet aklı çok iyi biliyor. Türkiye-KKTC , Türk donanması eşliğinde Mavi Vatan'ı koruma kararlığındadır. Asla taviz verilmeyecektir. Başkan Erdoğan'ın akıllı hamleleri, Türkiye'nin geleceği ve jeopolitiği açısından önemli ve stratejik rahatlık sağlayacak BÜYÜK STRATEJİYE göre yürütülmektedir.
Kemal Bey, siz de öğreneceksiniz.
AKDENİZ'İ TÜRK GÖLÜ YAPMIŞ BİR İMPARATORLUĞUN TORUNLARI OLDUĞUMUZU, hem size hem de çok sevdiğiniz batıya bir kez daha hatırlatırız.