BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Ağustos 2019

Türkiye kazanacak

AK PARTIİ18. kuruluş yıl dönümünü "Yaşımız hep 18" sloganı ile kutlanıyor.
AK Parti, 18'inci yaş gününü kutlarken "yenilenme" hayati bir slogan olarak öne çıkmış bulunuyor.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu durumu çok iyi seziyor. AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümündeki, "Dostlarım, dün bitti, geçti gitti. Bugün yeni bir gündür. Aydınlık Türkiye için, geleceğimiz için yeniden yollara düşme günüdür" 'mesajı çok önemlidir.
Erdoğan'ın bu sözleri, yeni siyasetin hayatiyet damarlarını gösteriyor. Yeni sistemin şifresini veriyor. Seçim sonrası AK Parti içinde, yeni sisteme uygun yapılanma içinde yeni bir söylem, yeni bir siyaset üretme ihtiyacına Erdoğan hazırlık yapıyor. Yakın siyasi tarihimizde çok iyi 2 örnek var. Toplumun beklentilerine uygun olarak kendini yenileyemeyenler bir süre sonra siyasete veda etmek zorunda kalırlar. Bir Anap örneği.
Özal Çankayaya çıktı, Mesut Yılmaz partiyi batırdı. Demirel Çankaya'ya çıktı, ardından gelenler partiyi tarihin tozlu raflarına gönderdi. AK Parti yeni dönemde iki harika paradigmaya sahip.
1) AK Parti'yi kuran, yürüten, devamlı gençleştiren küresel bir lider Erdoğan'a sahip.
2) Lideri partinin başında ve iktidarda.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra CHP'nin tuzaklarına düşmedi, partisinin genel başkanlığını sürdürürken, siyaset çakallarının, AK Parti'yi yutmasına engel oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan tarihin çok kritik bir döneminde BÖLGESEL GÜÇ TÜRKİYE GEMİSİNİ AZGIN SULARDA YÜZDÜRÜYOR, diğer yandan partisini günün şartlarına göre dönüştürmek için gece gündüz çalışıyor.
Kurulmakta olan Yeni Dünya'da Türkiye'nin başarılı olmasında, AK Parti'nin kendisini yenileyip Türk siyasetinin geleceğinde de söz sahibi olmasını gerektiriyor. Çünkü, son seçimde yüzde 52 gibi bir oy oranıyla, Türkiye'nin omurgası olduğunu göstermiştir. YENİ SİSTEM ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ARTIK diye ilk andan beri yazmamız boşuna değildir. 2023 seçimlerine MUHAKKAK AMA MUHAKKAK YÜZDE 1 AÇISINDAN
BAKMALIYIZ. Erdoğan, kurulacak olan yeni partilerle mücadeleyi seçmek durumunda kalacak. AK Parti'yi bölmeye teşebbüs edecek Gül-Babacan-Davutoğlu, ATLANTİK GEMİSİ'NE BİNDİRİLDİ. BU GEMİDE KILIÇDAROĞLU-MERAL-DEMİRTAŞ KARAMOLLAOĞLU'DA VAR.
Erdoğan bu durumu çok önceden okudu. TÜRKİYE İTTİFAKI demişti. Son olarak AK Partililerle bayramlaşma mesajında, "Birçok ayrılıklar, şunlar bunlar vesaire gibi kampanyalar içerisine girenler olabilir.
Kardeşliğimizi böldürtmeyeceğiz" demişti. Kutsal yürüyüşü durdurmaya ve ümmeti bölmeye teşebbüs eden Gül- Babacan-Davutoğlu Atlantik gemisine bindirilmişse, yüzde 1 daha da önemli durumdur.
SONUÇ: Yeni hikaye, AK Parti'nin ilk 10 yılı temeli üzerine oturacaktır.
İlk 10 yılda "proaktif siyaset güderek, vesayetçi, ceberut devlet yapısıyla mücadele etti, demokratikleşmeyi çoğulcu yaklaşımla tüm kesimlere yaymayı" hedefledi. AB sürecine hemen her kesimden destek aldı.
Tüm kesimlerle müzakereyi esas aldı, karar alma süreçlerine hepsini katarak aralarındaki rekabeti arttırdı.
Muhafazakarından, demokratına, milliyetçisinden, radikal uçlarda yer alanına kadar farklı bileşenleri şemsiyesi altında topladı. Yüzde 53'lere böyle ulaştı. TÜRKİYE İTTİFAKI ÇOK ÖNEMLİ. AK Parti'nin kendini aşması ve yeni bir hikâye yazması sürecindeyiz. Erdoğan'ın kuruluş yıl dönümü mesajında vurguladığı gibi, dün dünde kaldı, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım. Kucaklayıcı bir dil ve kitlelere umut verecek yeni bir siyaset tarzı Erdoğan'ın ajandasında öne çıkmaktadır. Siyasette geleceği sunan, çoğulcu, demokrat, dönüşümün adresi olan KÜRESEL LİDER ERDOĞAN, yeni döneminde paradigmalarını net olarak ortaya koyacaktır.