BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 24 Ağustos 2019

Türkiye ve AB

HAÇLI seferleri püskürtülüyor.
Allah razı olsun CUMHURBAŞKANIM...
Fransız Macron'un, Yunan Miçotakis'in, AB'nin Türkiye saldırıları aziz Türk milletinin ve CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN'ın çelikleşmiş siperlerinde birer birer eritiliyor.
Avrupa'nın Kıbrıs-Doğu Akdeniz saldırılarında ne yazık ki Avrupa'nın yanında yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aziz milletin gözünden düşüyor.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bir zamanlama ustası. O şaşmaz iradesi ile Kıbrıs-Doğu Akdeniz'de Türkiye hamlelerine karşı bir süredir hızlandırılan haçlı seferlerine karşı ustalıkla püskürtecek bir buluşmayı gerçekleştirdi. KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Ankara'da bir araya geldi. Ve Avrupa çeperlerinde ses getiren açıklamalar yaparken, aziz milletin hislerine tercüman oldu:
Kendi haklarımızı nasıl savunuyorsak, Kıbrıs Türkleri'nin de adadaki ve bölgedeki çıkarlarını, aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'deki gaz arama çalışmalarına aynı kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz. Dün Kıbrıs Türkleri'nin kanını akıtarak Ada'yı ele geçirmeye çalışanlar, bugün de siyasi ve ekonomik saldırılarla aynı amacın peşindeler. Avrupa Birliği'nin, Ada sorununu çözme konusunda verdiği sözlerin hiçbirini tutmayan Rum Kesimi'nin yanında yer alması kendi ayıbıdır. TÜRKİYE, Kıbrıs meselesi ile, Ada ile derin tarihi bağları yanında buradaki üç garantör ülkeden biridir.
Üç garantör ülkeden biri olması hasebiyle de söz hakkı vardır. Hiç söz hakkı olmayanların kalkıp da burada tasarrufta bulunmaya yönelmesi bizi pek de ilgilendirmez.
Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yok sayan projeler hayata geçirilemeyecektir.
Şayet yaşananlardan hala ders almayanlar varsa, onlara da gereken cevapları vermekten çekinmeyeceğimizin bilinmesini isterim." BAŞKAN ERDOĞAN'ın sözleri Yunanistan'a, Rumlar'a sahip çıkan Fransız Cumhurbaşkanı Macron'a tam zamanında atılmış tokatlardır.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, birkaç gün önce Paris'te bir araya geldiği Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e Doğu Akdeniz'deki yaşanan krizde, AB ve Fransa olarak Yunanistan'ın yanında olduklarını belirtmiş, küstahça TÜRKİYE'yi eleştirmişlerdi.
Miçotakis de "Büyük Avrupalı şirketlerin varlığı, bölgedeki güvenlik ve istikrar ortamının korunmasına katkıda bulunuyor" diyerek, ağababalarına sığındığını göstermişti.
Başkan Tayyip Erdoğan, daha önce de, Kıbrıs Rum kesiminde askeri üs açmaya kalkan, "Türkiye Doğu Akdeniz'de çalışmaları durdurmalı" küstahlığında bulunan Macron'u uyarmış, "Fransa'nın Doğu Akdeniz'de söz söyleme hakkı nereden çıktı? Doğu Akdeniz'e kıyıdaş mı? O kendine göre gelin güvey oluyor. Sayın Macron bu işlerde çok acemi. Hala alışamadı, herhalde alışana kadar da çok vakit geçecek" demişti. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bölgede bulunmadığını iddia eden CHPKemal Kılıçdaroğlu'na gereken mesajı verdi. Erdoğan, aziz milletin hislerine tercüman olarak, "Demek sen oradaki gemilerimizde bulunan bayrakları tanımıyorsun, sana bu bayrağı tanıtacağız" dedi.
Erdoğan, "Ülkemizde ana muhalefet partisinin başındaki zat malesef oradaki silahlı kuvvetlerimize ait gemilerimizi, sondaj ve sismik gemilerimizi herhalde başka yabancı, düşman bayraklarla karıştırmak suretiyle bizim orada bulunmadığımızı söyleyecek kadar gözü var ama görmüyor. Amerika, Fransa, Katar oradaymış... Ama olmayan tek ülke Türkiye'ymiş. DEMEK Kİ ORADAKİ DEVASA TÜRK BAYRAKLI GEMİLERİMİZİ TANIMIYORSUN" diye konuştu. Allah razı olsun Cumhurbaşkanım...