BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 15 Eylül 2019

CHP Polit Bürosu’nda İmamoğlu rahatsızlığı

CHP-HDP AŞKI İP'İ SALLIYOR. İmamoğlu'nun HDP-PKK hattında yürüyüşü, CHP'yi destekleyen Meral Akşener'in İP'inde büyük rahatsızlığa yol açmış durumda.
İP'in içinde CHP-HDP (PKK) hattına ilişkin tavır koyma taraftarlarının arttığı ifade ediliyor. Bu arada, MHP lideri Bahçeli'nin, MHP'eden ayrılıp İP'e geçen ,gelişmelerden rahatsızlık duyanların, GERİ DÖNEBİLECEKLERİ, affedileceği sözlerinin hem İP yönetiminde, hem de İP teşkilatlarında değerlendiriliyor.
CHP derinliğindeki öncü depremleri değerlendirelim.
Yapılacak her işin, söylenecek her sözün uygun bir zamanı ve yeri vardır.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun insanları rahatsız eden şımarık tavırları, ERKEN ÖTEN HOROZ olarak değerlendiriliyor.İmamoğlu'nun belediye başkanı olarak çalışacağına, İstanbul'u unutup, başka illerde, başka işlerde gözü olduğunu göstermesi, halkımız da rahatsızlıkları artırdığı gibi CHP Polit Bürosu'nda da (MYK ve Parti meclis) konuşuluyor.
İmamoğlu'nun, Dıyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK'ya hizmet etme yolundaki üç HDP'liye yaptığı ziyaretler tartışılırken, kiralık arabaları şov gösterileriyle Yenikapı'ya dizmesi kamuoyunda olduğu kadar, özellikle de İstanbul seçmenlerinde rahatsızlık yarattığı gözleniyor.
Şov gösterilerine ilave olarak İmamoğlu'nun genel başkan pozlarındaki atakları, CHP merkezinde de rahatsızlığa yol açmış durumda.
Kılıçdaroğlu'nun bir yardımcısı, İmamıoğlu için, "fazla ileriye gidiyor" dediği de doğru. Partinin rahatsız ulusalcı kanadın öncüsü Muharrem İnce'nin TV'ye çıkıp, açıkça Kemal Kılıçdaroğlu'nun derin planlarına darbe vurması da dikkatleri çok çekti.
İnce'nin, "Cumhurbaşkanı adayı olacağım" demesi, Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül'ü ortak cumhurbaşkanı adayı olarak organize etme planlarını da sarstı. İnce'nin TV'de, "Cumhurbaşkanı adayıyım" dediği sırada, İmamoğlu'nun danışmanı Necati Özkan'ın İnce'nin sözlerini hedef alarak, "Dün dünde kaldı cancağzım. Artık mekanın yeni sahibi var" ifadelerini kullanması da, CHP'de tepki çekti. CHP'de kavga bitmez, ayak oyunları bitmez. Yakında başlayacak CHP kongrelerinde ve özellikle de 2020 yılı ocak-şubat aylarında gerçekleşecek İSTANBUL /ANKARA kongrelerinde kıyamet kopacak. CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanımıza hakaret, millet vicdanını sızlatan Twitter yorumları nedeniyle ceza alması, CHP'de muhtemel depremin başlamasına yol açtı. Bir taraftan Kaftancıoğlu'nun yerine gelecek isimlerin kavgası başlarken, diğer taraftan İstanbul'deki teşkilata hakim olma savaşı başladı. Bilindiği gibi, Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu tarafından perde gerisi çalışmalarla il başkanlığını kaybeden eski Cemal Canpolat, İSTANBUL Kongresi'ne hazırlanıyor. "İstanbul'da hizipçi ve dar kadrocu bir ekp görevde" diyerek yola çıkanların, meydanı Oğuz Kaan Salıcı'ya ve İmamoğlu'na bırakmayacakları konuşuluyor..
CHP'nin gerçek Atatürkçüleri de çok kızgın. Ekrem İmamoğlu'nun PKK'ya yardım etmekten görevden alınan 3 HDP'liyi ziyareti, Kemal KıIıçdaroğlu'nun, "PKK-PYD bize saldırmaz" diyerek yaptığı tuhaf konuşmaları, CHP'nin HDP'lileşme eğilimi karşısında partinin gerçek Atatürkçüleri de kızmış durumda.
SONUÇ: 2020 yılının OcakŞubat aylarında Ankara/İstanbul kongrelerinin büyük kavgalara yol açacağı ortada. Kılıçdaroğlu'nun, "tek adayla çıkalım" hazırlığı da, tansiyonu yükseltmiş durumda. CHPHDP( PKK)hattındakı gelişmelerin, CHP'den ulusalcı yeni bir parti çıkışına yol açacağı kulislerde şimdiden konuşulmaya başladı...