Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 8 Eylül 2018

Derin denge

DÜNYADAKİ karışıklığın nedeni Amerika Birleşik Devletleri'nin sağlıklı olmaması. Kendi içinde bir yandan ittifaklar kuruluyor, bir yandan da ittifakların mücadelesi görülüyor. TEK BİR SES YOK! Dün Trump'ın New York Times'da yayınlanan mektubunu ele aldık. Olay nereye dayandı!
Koskoca BEYAZ SARAY, BAŞKANI'BAŞKANI'NIN EMRİYLE ADETA TOPA TUTUYOR! Büyük bir istihbarat oyunu.
Sonuçları itibariyle herkesi etkileyecek bir hamle. Oradaki savaş bizden uzak diyemeyiz. Suriye de Akdeniz de enerji yolları da petrol havzaları da bu kavganın tam merkezinde yer almakta...
Gelin kavganın içine girelim. Oradan ilerleyelim...
Amerika'nın DERİN DEVLETİ PENTAGON'dur! Pentagon, Beyaz Saray'da en ağır darbesini aldı! New York Times'a gönderilen imzasız mektupla birlikte Trump güç kazandı. Kimse Trump'ın aleyhinde gibi gösterilmeye çalışılan mektubu, Pentagon'un yazdığını iddia edemez.
Trump, NATO ve Helsinki'deki Putin Zirvesi sonrası gücünü yitirdi.
Bütün medya üzerine yürüdü neredeyse... Trump asla bunu kabul edecek bir karakter değildir. 1980 yılında kendisini yarı yolda bırakan ve büyük bir kayıp yaşamasına neden olan kişi ile hesaplaşmayı 33 yıl sonra yani 2013'te yaparak intikamını alan biri.
Böyle bir Başkan var karşımızda. Yani PENTAGON'la savaşan bir BAŞKAN profili ile karşı karşıyayız... Ve bu savaş yeni yazılan kitaplar üzerinden büyüyecek. Akla gelmeyen itiraflar medyaya yansıyacak... KÜRESEL BİR MÜCADELE TRUMP
ÜZERİNDEN GİDECEK... Sonuçta ya TRUMP-ERDOĞAN-PUTİN-CİNPİNG 4'lüsü ile yeni dünya düzeni kurulacak ya da ABD'nin farklı figürle yol aldığı bambaşka bir dünya...
SAVAŞIN ANA MOTİVASYONU bu! Spiegel'in yaptığı 4 LİDER kapağını asla ve kat'a unutmayın. O kapak KATOLİKLER'in buna itirazıydı.
Başka markalar, isimler ortaya atılsa da SPIEGEL dünyanın en etkili dergisidir.
Gelişigüzel tek satır yazı yayınlanmaz!
Yazmıştım... Der Spiegel'in kurucusu Rudolph Augstein, Roman Katolik'tir. Der Spiegel 1947'de İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Almanya'daki işgal güçlerine karşı İngiltere'deki Katolikler'den gelen para ile kuruldu. İşgalden sonra, 1962'de, Rudolph Augstein'in da aralarında bulunduğu 13 kişi "vatan hainliği" suçlamasıyla tutuklandı. Rudolph Augstein'ın yargılanmasını sağlayan aile, bugün de The Economist'in sahibi olan Rothschildler'di. Çünkü o gün de Katolikler'le büyük bir savaş halindelerdi..
Devam...
Evangelistler ABD'de devamlı yükselen bir güç.
Kutsal kitaplarının önüne TEVRAT ve ZEBUR'u koyup okuyorlar! Brunson'ın ABD'ye getirilmesini istemeyenlerin başında Pence geliyor. Garip değil mi! Çünkü O da Evangelist!
Türkiye'de Brunson için adımlar atılmıştı. Birkaç gün içinde Brunson'ın Washington'da olması için her şey hazırlanmıştı. Önce Türkiye Brunson'un cezaevi şartlarını düzenledi, ardından ev hapsine çıkardı. Bu iki adım bile Brunson'un bırakılacağını gösteriyordu. Ev hapsinden birkaç saat sonra Pence, "ABD Başkanı adına konuşuyorum" dedi ve Türkiye'yi tehdit etti. Yani "SAKIN BU ADAMI BURAYA GÖNDERMEYİN!" dedi. Adeta bu anlama geliyordu yaptığı... Trump da çok istemiyordu.
"GELMESİN" demese de buna yakın kalıplarla yürüyordu... Yani ISRARLA BİR AKIL TÜRKİYE'Yİ WASHİNGTON'dan uzağa itiyordu!
Bütün bunların üzerine ABD Savunma Bakanı Mattis, "Türkiye bizim müttefikimiz. Pastör olayı nedeniyle askeri ilişkilerimizde bir gerileme yok" diyordu. Aslında bu TRUMP ve PENCE'e cevaptı... ABD içindeki YAHUDİ-EVANGELİST ittifakı ile KATOLİKLER'in çatışmasını en üst düzeyde gösteriyordu!
Trump'ın Pentagon'la karşı karşıya olduğunu anlamak zor değil. Ancak Pence'le ilgili yaşanan sıkıntı Evangelistler'le Pentagon arasındaki gizli çekişme olarak gösteriliyor. Çünkü Brunson'un ev hapsine alındıktan yaklaşık 10 gün sonra Pence Pentagon'u ziyaret etti.
Evangelistler tüm Amerika'yı istiyor.
Dolayısıyla Pentagon'u da FED'i de istiyorlar. Bu, Pence'in Pentagon ziyaretinde sıkıntıya neden oldu. Büyük bir kavganın yaşandığı toplantı sonrası Evangelistler, Pentagon'u da karşısına aldı. En azından bazı durumlarda! Son mektup olayına dönersek, çatışmanın daha da artacağını gösteren bir döneme girdik. Yahudiler'le birlikte yürümek isteyen ve damadı da bir Yahudi olan Trump ile Evangelistler'in anlaşması zor değil. Pence de böyle düşünüyor.
Ancak Katolikler'in çok güçlü olduğu Pentagon'da, Evangelistler'le birlikte yürümenin hep sıkıntılara yol açtığını düşünenlerin sayısı hiç az değil. Silah şirketlerinin patronları, Washington'da oturdukları malikanelerinin yakınlarında tek bir şeyi görmek istemezler! EVANGELİST KİLİSE! Bu yazılı olmayan kuraldır. Yahudiler'le Evangelistler, Katolikler'le Müslümanlar'ın bir araya gelmemesi için İslamofobi'yi başlattı. Bu düşünceyi savunan çok kişi var! Charlie Hebdo'yu YAHUDİLER'le EVANGELİSTLER'in ortak operasyonu olarak değerlendiren akıllı isimlerin sayısı hiç de az değil... Katolikler, Evangelistler ile Yahudiler'e karşı Müslümanlar'la ortaklık yapma konusunda anlaştı. Ancak bu anlaşma İslamofobi ile yıkıldı.
Charlie Hebdo'ya baktığınızda ilginç bir durum var! Hz. Muhammed ve Hz. İsa ile ilgili çirkin ifadeler, çizimler görürsünüz... Ancak Hz. Musa ile ilgili çizim bulmak mümkün değildir...
Önce çizimler dergide servis edilir, İslam ülkeleri bu duruma tepki gösterir, ardından da Charlie Hebdo saldırısı düzenlenir. Sonuçta 'İslami terörist' kavramı öne çıkartılır ve İslamofobi yaygınlaşır. Amerika içindeki denge arayışı sürerken, bunun yankılarının Avrupa'ya da etki edeceği konusunda kimsenin şüphesi yok. Suriye'de yaşanan olaylarla, AKDENİZ'deki yüksek tansiyonla, Charlie Hebdo saldırısını birbirinden farklı görmek büyük bir hata. Türkiye'deki KUR hareketlerini de içine katın. 15 Temmuz'dan başlayın 17-25 Aralık'a kadar gidin... Kavganın her kilit bölgede cepheleri vardır. Türkiye de burada en önemli KARAKTER'dir!
Kimsenin arkasını dönemeyeceği bir figür! Bölgesinin DEV'i! Olaylara böyle bakarsak hem büyük kavgayı hem de içeriye taşınmak istenen ateşi görürüz...
6 Kasım KONGRE seçimlerindeki adayların çoğu EVANGELİST!
Demokrat da olsa durum böyle. Bazı yerleşim yerlerinde Evangelist adayların oranı YÜZDE 80'e kadar çıkıyor.
Pentagon'a karşı bir DİN ittifakı, bir inanç ittifakı kurulmakta... Pentagon da bu konunun farkında. Onlar da VATİKAN'dan MALTA'ya kadar hamle yapmakta... Trump'ın arkasındaki akıl, Putin-Erdoğan-Cinping ÜÇLÜSÜ güçlü durursa ABD'nin de buna uygun adım atacağını düşünmekte! PENTAGON'un da buna fazla direnemeyeceği hesap edilmekte... KAVGANIN NEDENİ BU! PARAYI, SİLAHI, ENERJİYİ yönetmek için kocaman bir kavga bu... Dün başlamadı, yarın da bitmeyecek. Ama sancılı ve acı veren bir süreç bu! Pentagon da kendi güçleriyle parasıyla Türkiye'yi kendi eksenine çekmek için uğraşmakta! Diğer gücün yaptığı gibi... Unutmadan, her iki güç içinde de YAHUDİ EVANGELİST olduğunu bilelim. Trump'ı PENTAGON'a ispiyonlayan en yakın isim YAHUDİ!
Durum karışık, bir o kadar da net!
KAVGANIN ANA AKTÖRLERİ PENTAGON ve AİLE... TÜRKİYE kimin tarafında yer alırsa denge değişecek.
Başımız bu nedenle ağrımakta...
Tansiyon bu nedenle düşmemekte...