Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 10 Eylül 2019

Şifre o tarih

LELER bilinmediği için çok sık buraya taşıdım.
Taşımaya gayret ettim. Bazı ülkeler tamamen bazı ailelerin yönetimindedir. Doğaldır! Para ve güç iktidarı sever. Parayı elinde tutan ailelerle özellikle 2013'ten sonra PENTAGON arasına kara kedi girdi. İKİZ KULE saldırıları başlangıçtı.
İkinci evre ise 2013'te başladı.
Biz de bunu 17-25 operasyonları ile gördük.
Bu tarihte DERİN İNGİLTERE ile DERİN ABD yollarını ayırma kararı aldı. Bütün gelişmeleri alt alta koyun bu ayrılığın çok acı verdiğini, vereceğini görürsünüz...
Hatırlayın daha birkaç yıl öncesine kadar LONDRA'da bombalar patlıyordu. Konser alanları kan gölüne dönüyordu.
Olacak iş değildi ama oluyordu.
Ayrılığı tarif ettikten sonra bölgemize gelelim. Bizi ilgilendiren de bu. Kavga burada olacak çünkü. NET!
Suriye merkezli Ortadoğu politikalarındaki çatışma aslında Pentagon ile ülkeleri yöneten ailelerin anlaşmazlığı… Bunu anlamak için birkaç tarihe ve ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarına bakmalıyız. Bu fazlasıyla yeterli olacaktır. Böylece uzakta olan Amerika Birleşik Devletleri'nin tutumunu daha iyi görürüz. Ne istediğini ve kafasının içinde ne olduğunu da…
25 Eylül 2018: Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde 13 trilyonluk ticaret açığına maruz kaldık.
Artık mağdur durumuna düşmeye izin vermeyeceğiz.
Artık zenginliğimizin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. Suriye'de Irak'ta DEAŞ'la yaşanan sorunları bitireceğiz. Oralarda olmak veya olmamak artık bizim tercihimiz olacak. ABD, Amerikalılar tarafından yönetilir. Biz küreselleşme doktrinini reddediyoruz. Tüm dünyadaki ülkeler kendi ülkelerini korumalıdır.
Devam edelim… Bakalım Trump daha neler söylemiş…
19 Aralık 2018: Orada olmamızın tek nedeni DEAŞ'tı ve DEAŞ'ı yendik. Artık Suriye'den çekilme zamanı…
27 Aralık 2018: Komutanlar benden Suriye'de kalmak için ek süre talep etti, kabul etmedim. DEAŞ'ı yendik, Erdoğan'la da konuştum, O da DEAŞ'ı yenmek istiyor ve yapacak. Suriye'den çekilme konusunda birçok insan benim gibi düşünmeye başlayacak.
ABD askerlerini Irak'tan çekme planımız yok. Suriye'de bir şey yapmak için Irak'ı üs olarak kullanabiliriz ama Suriye'de yokuz.
Son bir açıklama daha paylaşalım…
27 Şubat 2019: Suriye'de DEAŞ'ın elindeki toprakların yüzde 100'ünü geri aldık.
DEAŞ artık Suriye'de yok… Bu noktadan sonra herkes "TAMAM İŞ BİTTİ. ABD BURALARDAN GİDİYOR" diye düşündü.
Haklılardı. Ancak ben asla ve kat'a gitmeyeceklerini gidemeyeceklerini biliyordum.
Bu da netti aslında… Bu açıklamaları 'dünyanın en güçlü adamı' ABD Başkanı yapıyordu. Baktığınız zaman sözünün üstüne söz söylenmemeliydi!
Peki soru şu! GÜNÜMÜZDE DURUM NE? Bunu cevabı önemli… ABD, Trump'ın ikinci önemli açıklamasından sonra yani 19 Aralık 2018'den sonra Suriye'ye 4 bin asker gönderdi. ABD, AFRICOM'da görevle, 3 bin 100 askeri de Suriye'nin kuzeyine transfer etti.
Olan biteni anlamak için önemli tarih olan 14 KASIM 2017'ye gidelim… Pentagon ile Rothschild ailesinin en önemli savaşının başladığı gün neler oldu? Kraliçe II. Elizabeth'in yönetiminde olduğu söylense de Rothschild ailesinin büyük etkisi olan BBC tarihi bir habere imza attı. BBC'nin özel araştırması, DEAŞ teröristlerinin ve ailelerinin Pentagon tarafından Rakka'dan tahliye edildiğini ortaya çıkardı. BBC muhabirleri Quentin Sommerville ve Riam Dalati'nin haberleri ve görüntüleri her şeyi ortaya koyuyordu!
Evet, Pentagon kendi kurduğu DEAŞ'ı 40 ülke ile kurduğu koalisyonun tek bir mermi atmasına gerek kalmadan bölgeden tahliye ediyordu. O bölgeye öncelikli olarak SDG, sonrasında ise YPG yerleşiyordu.
DEAŞ'ın Suriye'de işgal ettiği ülke topraklarının tamamının da YPG'ye bırakılması Pentagon'un en büyük planıydı ve başarılı sonuçlandı.
Operasyon tamamdı yani!
Rothschild de DEAŞ'ı Pentagon ürünü bir terör örgütü olduğunu dünyaya ilan ederken, fitili de ateşliyordu.
O günden sonra Pentagon ve Rothschild ailesi defalarca buluşmasına rağmen anlaşma çıkmadı. Bugün bile görüşmeler oluyor ama sonuç çıkmıyor.
Dünyanın en güçlü adamı gibi görünse de ABD Başkanı istediğini yapamıyor. Çünkü Pentagon, Suriye'den çıkmanın ulusal güvenliğe karşı en büyük operasyon olarak görüyor. O nedenle Pentagon, YPG bir Kürt devletinin ordusu olarak resmileşene kadar bölgede olacak. Bu da en az 10 yıl olarak ön görülüyor.
Çünkü 2030 yılında Kürt devletinin Suriye merkezli olarak kurulacağı Pentagon'da kabul edildi. Beyaz Saray'da değil Pentagon'da kabul edildi. ABD Başkanı Trump bunu istemedi.
Engellemek için uğraştı ama gücü yetmedi. Avrupa Birliği ülkeleri de karşı çıktı. Ancak Pentagon DANİMARKA'dan bile asker istedi. Adamların kafasındaki bu! Çünkü Pentagon, Akdeniz'i kendi denizi haline getirmek için Suriye'yi önemsiyor.
Rothschild ailesinin Pentagon'la karşı karşıya gelmesinin en önemli nedeni ise İpek Yolu… Bu konuda çok yazdım. Önemini tarihin seyrini nasıl değiştireceğini aktardım. Türkiye'nin ÇİN ile yan yana gelmesinin muazzam önemde olduğunu paylaştım.
Çünkü bu proje ailenin yani ROTHSCHILDLER'in yeni dünyayı yönetme planıydı.
500 yılın en büyük projesiydi.
Akdeniz bu proje için elmas değerinde olduğu için Pentagon, Suriye üzerinden Güney Kıbrıs üzerinden ve elbette Türkiye'nin de içinde olduğu bir planla Akdeniz'i ailenin sınırları içinde bırakmak istemiyordu. Kavga da buydu zaten. Bizi ilgilendiren en önemli kısmı burasıydı.
Şimdi ne oldu?
Suriye ve YPG operasyonunun Türkiye'nin Akdeniz'deki etkinliğini azaltmak için çok önemli olduğunu Trump'a daha net anlattılar… Trump'ın en güvendiği isim olan Steven Mnuchin bile "S-400'ler için yaptırım kararı alacağız.
Ne olacağına bakacağız.
Düşünüyoruz" diyor. Bunlar hepsi bizim dostumuz olan isimlerdi. Tek tek bize mesafe koymaya başladılar. Pentagon her nasılsa ikna ediyor. Pentagon içinde "Türkiye olmadan gidemeyiz yol alamayız" diyen çok isim olsa da bir grup galip gelmeyi beceriyor.
Her ne olursa olsun TÜRKİYE olmadan kimse bölgede bir şey yapamaz.
Bu NET!
Ancak yanı başımızdaki tehlikeyi de bilelim.
Gidecekleri yok.
Siyaset düşünen herkesin bu gerçeği görerek adım atması gerekiyor...