Erkan Tan

ERKAN TAN

Tarihi 20 Ağustos 2019

Seçilmişlik ve suç işleme özgürlüğü

HDP, aziz milletimizin kendisine verdiği şansı, imkanı tercih etmemiş; milletimizin vekilliğini değil, teröristlerin vekili olmayı tercih etmiştir... Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları PKK/ KCK terör örgütü ve uzantılarına destek vermeleri nedeniyle görevden alındı ve yerlerine kayyum atandı.
Ordu Valisi Seddar Yavuz'un sosyal medyadan yaptığı aşağıdaki açıklamalar, ders niteliğindedir.
"Seçilmişlik, demokratik rejimlerde mutlak ve dokunulmaz değildir.
Evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan, anayasal düzeni ortadan kaldırıp ülkeyi bölmek isteyen hiç kimse, seçilmişlik zırhından faydalanamaz. Seçilmişlerin sandıkta hesap vereceği anlayışı, suç işleme özgürlüğüne dönüştürülmez.
Seçilmişlik, mutlak ve kutsal değildir.
Kutsallığı kabul edildiğinde de demokrasiden ve hukuk devletinden bahsedilemez. Terörü ve teröristi destekleyenlerin, görevden alınması isabetlidir..."

MASKE DÜŞÜNCE GÖRDÜK Kİ HEPSİ CHP'Lİ
Demokrasi,seçimler, özgürlükler kavramları ile, terörü ve teröristi öven ve destekleyenleri savunanlar ya onlardandır ya da akıl hastasıdırlar...
Bu arada bu adamlar, dağa çıkınca PKK'lı... Suriye sınırını geçince PYD/YPG'li... Meclise girince HDP'li... Maske düşünce bir gördük ki hepsi CHP'li...
Terör örgütüne her türlü desteği veren, yardım ve yataklık yapan, şehit yakınlarını işten çıkartan, teröristlere anıt mezar yaptıran, devletine ve milletine düşman bu adamlar ile ilgili tamamen hukuki bu işlem, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nu da rahatsız etmiş...

İSTANBUL ŞEHREMİNİ EMİN DEĞİL
Çünkü CHP'li İBB Başkanı, görevinin başında değildir.
Tatilden arta kalan zamanlarda, İBB Başkanlığı yapmaktadır.
Şehremini, belediye başkanına ecdadın verdiği isimdir. Şehri emanet ettiğimiz güvenilir kişi demektir...
Bazıları halen İSTANBUL meselesini anlamamış... CHP'li İBB Başkanı, İstanbul'da oluşan afetin getirdiği büyük zararın, sorumlusudur.
Meteorolojik veriler günler öncesinden bilinmesine rağmen, İBB üst düzey yöneticilerini sevk ve idare edememiştir. Rögar mazgallarını temizlemek ve yağmurlara hazırlık için ilgilileri, emrindekileri alarma geçirememiştir. Bu nedenle; tıkanmalar yaşanmış, yoğun taşmalar olmuştur... Riskli noktalarda, güçlü pompalarla, acil müdahale takımları yeterince oluşturulamamıştır. Ayrıca; afet oluyor, tatilini yarıda kesip dönmüyor. Afet sona erdikten sonra dönüyor. CHP'li İBB Başkanına soralım: Hani şu; seçimler esnasında kullanmaya pek meraklı olduğunuz özel uçak veya helikopterle, acil İstanbul'a gelmeniz gerekmez miydi...?
CHP'li İBB Başkanı, neden günler önceden belli olan şiddetli yağışa karşı gerekli tedbirleri almadı? Aldıysa neden televizyonlarda, radyolarda ve diğer yayın organlarında bu tedbirler yayınlanmadı..? Halk bilgilendirilip, gerekli şekilde yönlendirilmedi...? İBB idarecileri ile, ilçe belediye yönetimleri arasında eş güdüm oluşmamış. Çünkü İBB'de ortada idareci yok. Hala kimin eli kimin cebinde belli değil...

İSTANBUL BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI VAR MI?
CHP'li Başkan; CHP, HDP, İyi Parti, Saadet Partisi, PKK, DHKP/C kadroları arasındaki çekişme ve itiş kakış nedeni ile, hala İBB ve bağlı kurumlarda, uyumlu bir idare kadrosu oluşturamamıştır. Yoksa CHP'li İBB Başkanı, bu kavga yüzünden mi ikide bir izin alıp ortadan kaybolmaktadır...?! CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Eş Başkanı gibi mi davranmaktadır...?