FATİH DOĞAN

FATİH DOĞAN

Tarihi 22 Ekim 2009

Aydınlık gece

Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nun efesi de efendisi de kesinleşti: Manchester United... Beşiktaşİstanbul'da yenerek başladığı yolculuğun ilk turunu evinde Wolsfburg, Moskova'da da CSKA'yı yenerek 9 puanla ilk turu kayıpsız tamamladı. Bundan sonra kendi evinde iki rakibini de ağırlayacağını düşünürsek bu grup şöyle şekillendi. Lider MANU, ikinci kim olacak?
Manchester United CSKA Moskova'yı deplasmanda yenip Beşiktaş'ın yapamadığını yapınca bir nevi Siyah- Beyazlı ekibimizin de önünü açmış oldu. Grupta ikincilik ve UEFA Avrupa Ligi için Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin elini güçlendirdi.

***
Dün sermayenin futbolla dansına şahitlik ettiğimiz Wolsfburg Arena'ya çıkarken umutlarımız da, heyecanımızda arttı. Mustafa Denizli'nin son dönemlerdeki bize göre en doğru tercihle sahaya takımını çıkardığını görünce içimiz biraz daha ısındı. Olabildiğine tecrübeli oyuncuları tercih etmişti Mustafa hoca. Böyle kurtların arenasında sahada güven veren bir 11 vardı. İlk yarı da başa baş mücadele ortaya kondu. Özellikle tecrübenin ne demek olduğu sahanın en iyisi Ferrari'nin futboluyla bir kez daha ortaya çıktı. İtalyan oyuncu yerinde müdahaleleriyle adeta kendini aştı, büyük piyasa yaptı. Özellikle ikinci yarıda baskısını artıran Wolsfburg ataklarında müthiş bir performans sergiledi.
Wolsfburg maçında sahaya sürdüğü 11 ve ortaya koyduğu futbolla hem Beşiktaş hem de Mustafa Denizli 1 puanı hak etti. Mustafa Denizli'nin Şampiyonlar Ligi'nde "sıfırcı hoca"dan sıyrılıp bir olumsuz istatistiği de yıkması sevindiriciydi. Ama daha önemlisi Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi kaderini özellikle kendi evinde oynayacağı maçlara bıraktı.
Alınan 1 puan, Moskova'dan gelen haberle birleştiğinde ortaya Beşiktaş adına aydınlık bir gece çıktı...