İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 16 Ağustos 2009

Erken darbe

TRABZONSPUR'UN kendi sahasında karşılaştığı Diyarbakırspor karşısında yaşadığı 3 puanlık kayıpta en büyük pay sahibinin teknik direktör Hugo Broos olduğunu söylemek yerinde olur. Bordo-Mavililer, sezon başındaki hazırlık maçları da dahil bugüne kadar ki oyun kurgusundan tamamen farklı bir anlayışla sahaya çıktı.
Ön liberoda Ceyhun ve Tjikuzu gibi iki isme yer vermek önemli hatalardan biriydi. Ne Ceyhun ne de Tjikuzu neredeyse hiç savunma yapmadılar. Giray ve Egemen ise beceri yoksunuydular. Cale ise sahada yok gibiydi. Orta sahada yük ister istemez Arjantinli Colman'a bindi.
Rakip Diyarbakır da oyuncu için gerekli tedbirlerini alınca o da kendini fazla gösteremedi. Alanzinho beklenileni veremezken, Engin ise ilk haftada olduğu gibi yine kayıpları oynadı.
Bordo-Mavililer'in hücumda tek forvetle sahaya çıkmaları da bir başka negatif yön olarak dikkat çekti. Bu oyun sisteminde tek forvetin etkili olma şansı hiç yok gibi. Selçuk'un ikinci yarının hemen başında oyuna alınması çok daha yararlı olurdu.
Diyarbakırspor ise bir deplasman takımının yapması gereken her şeyi yaptı. Rakibini ölçüp biçen Yeşil-Kırmızılılar, orta alanda üstünlüğü ele geçirdikten sonra sağlı sollu buldukları ataklarla sonuca gitmesini bildiler. Burada ise iki isim ön plana çıktı. Diyarbakır'ın Nijeryalı transferi Tazemeta attığı gollerde fırsatçılığını ortaya koyarken, Trabzonsporlu Egemen ise kendine hiç yakışmayacak hatalar yaparak adeta rakibine hediye sundu.
Sonuçta Trabzon bu beklenmeyen kayıpla erken bir darbe yedi.