İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 31 Ocak 2010

İki farklı Trabzonspor

Trabzonspor 2010'daki tüm maçlarını kazandı. Dünkü takımı nasıl buldunuz?
Bordo-Mavililer, maça çok arzulu ve istekli başladı. Diyarbakırspor rakibin gücünün bilincinde kenarları kapatarak orta sahasını savunmaya yakın oynatmaya çalıştı. Ve da karşı ataklarda golü bulmayı amaçladı.
Trabzonspor orta sahasında yer alan Selçuk, Colman, Engin ve Alanzinho ayağı pası çok iyi uyguladılar. Ve Diyarbakırspor'un bu boşluklarını çok iyi değerlendirdiler. Özellikle Alanzinho ilk yarıda Trabzonspor'un en yararlı oyuncusuydu. Driplinglerle adam eksiltti. Ve arkadaşlarına mükemmel toplar attı. Ve çok az top kaybıyla oynadı.

İkinci yarıda daha kopuk bir Trabzonspor izledik. Bunun nedenlerini özetlebilir misiniz?
Çünkü, ayağa oynama düşüncesi terk edildi. Ve uzun toplarla pozisyon bulmaya çalışıldı. Atılan uzun toplar sonucunda rakipten dönen ikinci toplar da kazanılmadığı için Diyarbakırspor, Trabzonspor kalesine daha fazla gelmeye başladı.
Yenilen gol de ise önce Egemen'in zamanlama hatası ve sonra da kalecinin hatası vardı. Beraberlik golünden sonra Trabzonspor yine üstünlüğü ele alan takımdı. Üst üste girilen gol pozisyonlarından sonra yine Engin'le öne geçme becerisi gösterdiler. İkinci yarı da ise Trabzonspor orta sahası ilk yarıdaki görüntüsünden tamamen uzaklaştı. Selçuk ve Colman oyunda hiç gözükmediler. Önde oynayan Umut ve Alanzinho'nun da ilk yarıya göre daha fazla pas kayıpları ve de Diyarbakırspor'un sert oyunu bunlara eklenince bu yarıda rakibinin atak oynamasına izin verdi.