İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 29 Nisan 2012

Büyük kalite farkı vardı

* Trabzonspor'un G.Saray önünde oynadığı etkisiz futbol sizi şaşırttı mı?
Trabzonspor'u bu kadar kötü bu kadar mahkum bir futbol oynarken hiç görmemiştim. Öyle bir ilk yarı oynadı ki, söylenecek söz yok! Bir takım yenilebilir ama yüreğini, mücadele gücünü, kazanma azmini, coşkusunu ve takım birlikteliğini sahaya yansıttıktan sonra. Trabzonspor'u ilk yarıdaki gibi sahaya ne için çıktığı, ne yapmak istediği belli olmayan, mücadeleden yoksun ve kendi tarihine yakışmayan bir görüntüde seyretmedim. Yenilen ilk gol kaleci Tolga ve baraj hatası, ikinci ve üçüncü goller ise savunmanın ikramı vardı. Bu kadar basit hatalar hiç yakışmadı.

2.YARI KIPIRDANDILAR
* 2. yarıda Trabzonspor birat kıpırdanır gibi oldu ama sizce bu yeterli miydi?
2. yarıdaki futbol yine de tatminkar değildi. Biraz kıpırdanır gibi oldular o kadar. Colman'ın oyuna ağırlığını koyduğu anlarda rakip alanda daha fazla göründüler. Bunun sonucunda da golü buldular. Eboue'nin golü ise Trabzonspor'un ne denli takım birlikteliğinden uzakta olduğunun en büyük göstergesi.

* 2 takım arasında belirgin farklar nelerdi?
4. golden sonra Galatasaray'ın yaptığı oyuncu değişiklikleri sonucunda Trabzonspor oyunda rakip alanda baskı kuran takım olmasına rağmen üretkenlikten yoksundu. 2 takım arasında oyun anlayışı olarak büyük farklar var. Mücadele gücünden yoksun, bir büyük takıma yakışmayan sıradan görüntüleri sahaya yansıttığınızda bu fark daha da arttı.