Hami Mandıralı

HAMİ MANDIRALI

Tarihi 29 Ekim 2012

Kötü futbol ve kaçınılmaz sonuç

Bayramın son gününde Trabzonspor, taraftarına ne yazık ki hüzün yaşattı. Bordo-Mavili oyuncular Beşiktaş maçından daha da kötü bir futbol oynayarak eline gelen fırsatları hoyratca harcamaya devam ediyor. Bu tempo ile bu futbol anlayışıyla bundan fazlasını beklemek hayalcilikten öteye geçmez.
Bir takım düşünün kalecisi, "takımı oyunda tutmaya" çalışıyor... Onun dışında Zeki Yavru ve Bamba'nın biraz bireysel gayretleri, diğer oyuncuların hiç katkı sağlamadığını da hesaba katarsanız ortaya çıkan futbol bundan öteye geçemez. Orta sahası olmayan bir takımın etki yaratması, tepki vermesi zaten beklenemez.
Hücumdaki oyuncuların pozisyon bulmasında yardımcı olamayan bir orta sahanın, forvetteki oyuncuların da rakip Bursaspor oyuncularına kendilerini teslim etmesi mağlubiyete zaten davetiye çıkarmış oldu. Sadece kaleci Onur'un yükselen performansı, fakat yine Onur'un yememesi gereken bir golü yemesi sonucu da kendiliğinden getirmiş oldu. İlk 11'de oynayanların performanslarından eksiklik etkisizlik, sonradan girenlerin de katkı sağlamadığını söylersek, yanlış yazmamış oluruz.
Trabzonspor adına en çok üzülenin taraftar olduğunu söyleyebiliriz.
Eskiden un vardı, şeker vardı, helva yapılırdı. Şimdi un da yok, şeker de yok... Helva nasıl yapılır? Şenol Güneş'in oyuncu tercihlerini bir kez daha gözden geçirmesinde fayda var diyorum. Bu futbol haftalardır müthiş kısmetlerle buluşan Trabzonspor maalesef bu futbolla bu kısmetleri de geri tepmiş oldu. Bu oyun böyle devam ederse sıkıntıların yaşayacağını söylemek doğru olur. Bugün bir kez daha gördük ki yabancıların hiçbir katkısı yok. Şenol Güneş elindeki yabancıları ince eleyip sık dokuyup gelecek için gözden geçirmesi lazım.

* * *
Maçın en iyisi
Batalla sahanın en iyisiydi. Kaleci Onur ve Zeki Yavru da iyiler arasındaydı.

* * *
Maçın en kötüsü
Hiç kuşku yok ki Sapara ve Zokora'ydı. Yabancıların hepsi çok formsuz...