Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 25 Nisan 2012

Bank Asya'da hesap zamanı

Bank Asya 1. Lig'de bitime üç hafta kalmasına rağme hala kimin mutlu sona ulaşacağı belli olmadığı için herkes eline kitap kalemi alarak hesap yapmaya başladı. Nefeslerin tutulduğu ligde, galiba böyle giderse mutlu sona ulaşacak takımlar, son haftaya, hatta averajlara bile kalacak gibi gözüküyor. İki hafta önce en büyük rakiplerinden Kasımpaşa'yı İstanbul'da 1-0 yenilerek tüm ipleri eline alan lider Elazığspor, evinde Erciyesspor ile berabere kalınca hem büyük bir avantaj kaybetti, hemde altında yer alan takımları şampiyonluk potasına soktu. Gakkoşlar, kalan üç maçtan 7 puan çıkardıkları takdirde hesap kitap yapmadan averaj hesaplarına girmeden Süper Lig'e merhaba diyecek takım olacak. Liderin iki puan birden bıraktığı haftada Konyaspor, deplasmanda Gaziantep Bld. engelini aşarak Elazığ'ya rahat nefes aldırmadı. Yine aynı şekilde Konya kalan üç maçını kazanırsa onlarda hesapsız kitapsız lige merhaba çıkma şansını elinde bulunduruyor. Ligin bitimine üç hafta var ama bana göre her hafta oyunda kağıtlar tekrar dağıtılacağa benziyor. Şampiyonluk yolunda Elazığspor'dan büyük tokat yiyen Kasımpaşa, deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Sakarya, karşısında öldü öldü dirildi. Uzun süre 1-0 mağlup götürdüğü karşılaşmada son 15 dakikada bulduğu iki golle sahada üç puanla ayrılan Paşa, tüm maçlarını kazanırsa Süper Lig'e çıkacak. Son hafta Konya-Elazığ maçının olması Kasımpaşa için büyük avantaj. Uğur Tütüneker'in yerine gelen Metin Diyadin'in takımın orta saha ve forvet oyuncuların yerleri ile fazla oynaması ve oyuncu tercihleri ise başını derde sokabilir. Ofansif oyuncuları fazla olan takımın bu kadar zorlanmasının nedeni kadro tercihlerinde ciddi hataların yapılması.

RİZESPOR'DA BÜYÜK BASKI
Çaykur Rizespor ise kazanmaya devam ediyor. Rize ekibi, aldığı galibiyetlerle sadece üç puan gerisinde olduğu lider ve diğer takımların üzerinde inanılmaz büyük bir baskı oluşturdu. Fikstür avantajına sahip olan ekip, eğer kendi sahasında oynayacağı maçlarda taraftarlarından baskı görmeden rahat bir şekilde oynarsa üç maçını kazanır ve diğer rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

* * *
NAZİLLİ'DE ŞAMPİYONLUK SESLERİ
Spor Toto Üçüncü Lig ikinci grupta Nazillispor şampiyon gibi. Karsspor önünde kendi sahasında kazanan takım, bu muhteşem galibiyetle adeta ikinci lig biletini aldı. Takımın başında Mustafa Ceviz var. Her gittiği takımda başarılı olan Ceviz, bir üst lige çıkardığı takımlara bir yenisini daha ekledi. Nazilli Belediye takımına oynattığı pozitif futbolla taraftarların gönlünde taht kuran Mustafa Hoca'yı ben de alkışlıyorum.

MUSTAFA HOCA ŞAMPİYONLUĞA DOYMUYOR
Mustafa Ceviz'i 20 yıldır tanırım işini sever ama reklamı sevmez. Hırslı ve inatçıdır futbolcuları ile yatar futbolcuları ile kalkar. Ekibi ile iyi diyalog kurar. Futbolcuları ile abi kardeş gibidir. Ama iş sahaya gelince asla disiplinden taviz vermez. Nazilli yönetimi gelecek senede Mustafa Hoca'ya bu takımı teslim ederse yine başarı gelir benden söylemesi..

* * *
HAYDİ ADANALIM...
Adanaspor, sezon başındaki sıkıntılı dönemden sonra hedefine doğru geç de olsa emin adımlarla ilerliyor. Takım, play-off'a kalabilmek için önce Erciyesspor'u pazar günü de Buca'ya gol yağdırarak çok önemli puanları kaptı. Takımın başarısında hiç kuşkusuz Levent Eriş'in büyük emeği var. Levent Eriş, Bank Asya Ligi'ni çok iyi tanıyan inatçı ve disiplinli hoca. Oyuncuları ile ilişkisi iyidir. Futbolcularını iyi etüt eder. Zaten taraftarıyla da adeta özdeşleşti. Adanalılar yıllar sonra tekrar Süper Lig'e dönmek istiyor. Zaten şehirde bir heyecanlanma ve hareketlenme var. Haydi Adanalım...

* * *
GÖZ GÖZ'ÜN ÇÖKÜŞÜ
Bir takım düşünün sağlam yönetimi var, taraftarı var, herşey şampiyonluk için hesaplanmış planlanmış. Kimden mi bahsediyorum tabiki Göztepe'den. Sezon başında şampiyonluk için kollar sıvanmıştı şimdi ise düşmemek için. Yıllarca oynadığın futbolla Türkiye'ni gururu olan takım şimdi neredeyse dibe vurdu. Unutmayın böyle taraftara sahip olan bir kulüp hiçbir zaman bu hale gelmemeli. Eğer burada bir hata varsa herkes çok iyi düşünmeli nerede hatalar yapıldı. Kimler hata yaptı. Böylesine köklü bir kulübün yaşadığı sıkıntılı durum bırakın İzmirlileri tüm futbolseverleri ciddi bir şekilde üzüyor. Cihat Aslan'ın bıraktığını da duydum, bu Göztepe'yi kurtarır mı bilemem...

* * *
HOROZ ÖTTÜKÇE COŞUYOR
Denizlispor, son haftalarda inanılmazları gerçekleştiriyor. Sezon biterken futbolu hatırladı ve müthiş bir dönüşe imza attı. Son üç haftada attığı gol sayısı 12. Deplasmanda Bolu karşısıda 2-0 geriden gelip maçı üç golle alması futbol adına rakibine ders verdi. Bu horoz, artık daha susmaz. Ligin boyu biraz daha uzun olsa Denizli, play-off'u bile zorlardı ama "Atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti" Ne diyelim tüm hesaplar gelecek yıl için olsun..

* * *
KONYALIM YÜRÜ...
Konyaspor, oynadığı başarılı futbolun meyvelerini son haftalarda aldığı puanlarla yavaş yavaş toplamaya başladı. Mevla'nın torunları, şu anda 1. Lig'in en iyi top oynayan ve en az gol yiyen ekibi konumunda. Gaziantep Bld.'yi deplasmanda yenerken yaptığı mücadele ve kazanma hırsı üç puan almasını sağladı. Takım olarak oyundan hiç kopmadılar ve maçı kazanmasını bildiler. Aldıkları bu sonuç onları zirvenin en büyük adaylarından birisi yaptı. Takımın başında yer alan Teknik Direktör Osman Özdemir, yılların deneyimli bir hocası, Konya'yı aldığı günden bu yana takımını nakış nakış işleyerek zirveye taşıdı. Osman hoca, ekonomik sıkıntıları bahane etmedi gençleri oynatarak başarıyı yakaladı. Konya, Osman hoca ile havasını buldu. Bu hava devam ederse sezon sonunda Süper Lig'e 'merhaba' ederler.

* * *
KIZIL SAÇLI GOLCÜ BİKOKO
BİKOKO, ligde attığı 16 gole hem gol krallığında zirvede yer alıyor hem de takımını sürüklemeye devam ediyor. Golcü futbolcu, attığı gollerle adından söz ettirirken de futbolun bir eğlence olduğunu herkese gösteriyor. Renkli kramponlar giymekten çekinmeyen Bikoko, saçlarını kızıla boyatmaktan da çekinmiyor. Golcü oyuncu, her maçta golünü atarak takımını yukarıları taşıyan isim oldu. Bikoko, oynadığı futbolla Süper Lig topçusu olduğunu herkese gösteriyor.