Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 26 Nisan 2012

İnancın zaferi!

Futbolda inanırsan, mücadele edersen kazanırsın. Dün İzmir Atatürk Stadı'nda hava sıcak, rutubetli, ama sahada final oynamak isteyen bir Bursaspor vardı. Ertuğrul Sağlam, oyuncularıyla Sivasspor kupa maçından sonra, Eskişehirspor karşısında da tarihi bir farkla kazandı.
Sonuna kadar helal olsun. Çıplak gözle iki takımı da analiz ettim.
Bursaspor üretkenlik açısından mücadele ederken Eskişehirspor ise gol yememek için, kazanmamak için herşeyi yaptı.

PINTO ÇOK ÖZEL BİR İSİM
Futbolda gol adamın varsa, maç senin cebindedir. Pinto, gerçekten gol yollarında, golü iyi koklayan rakipten daha çabuk ve müthiş gol yeteneği var. Attığı iki gole de bakıyorum, ikisi de usta goller.
Batalla'ya bakıyorum, tüm gollerde onun ismi var. Attığı golde adeta Eskişehir defansından tereyağından kıl çeker gibi aldı, hazırladı, 2 metrelik kaleci Ivesa'ya gol böyle atılır dedi.

ERSUN HOCA BENİ YANILTTI
Maçı özetlersek, Bursasporlu taraftarlar takımlarına inanmışlar. O tribünleri doldurmuşlar. Futbolculara bakıyorum, lig şampiyonluğundan sonra kupa da bize yakışır mantığıyla tecrübeli deneyimli Ertuğrul Sağlam ile dün İzmir'de futbol adına doya doya futbol oynatan herkese teşekkürler. Eskişehir'e gelince... Teknik direktör Ersun Yanal ve Eskişehirspor beni yanılttı.
Bu kadar çabuk teslim olacakları hiç aklıma gelmezdi. Demek ki futbolda dersini iyi çalışmazsan
sonuç kötü olur.

* * *
Maçın en iyisi
Pinto maçın en iyi oyuncusuydu. Çok güzel goller atarak final kapısını açtı.

* * *
Maçın en kötüsü
Ivesa ve Eskişehir defansın dün sınıfta kaldı. Çok basit hatalar yaptılar.